Menu
Recept

Egen Ginger Ale

 

När vi blev med Sodastreamer  så tänkte jag direkt på Ingefärsöl eller Ginger Ale (låter liiite bättre på engelska måste jag säga). Det måste ju gå att göra själv. Jag gillar den där lite riviga, bubbliga drycken, som festdryck istället för öl. Ett bra alkoholfritt alternativ som är allt annat än tråkigt. Men de man köper är oftast alldeles för söta (i mitt tycke), jag vill ha den rivig och lite småsur, kanske till och med lite bitter. Här kommer receptet som jag provade mig fram till.

Ginger Ale
ca 1/2 dl riven ingefära
2 citroner – skal och saft
2 blodapelsiner – saften
1/2 dl muscovadosocker eller råsocker
1/2 liter nybubblat vatten

Blanda allt utom vattnet i en glasburk och låt det stå i kylskåpet över natten. Nästa dag är det bara att sila och blanda med ca 1/2 L kolsyrat vatten. Här kan man prova sig fram till rätt mängd/styrka. Klart!

Och som en liten teaser kan jag säga att ni ska hålla ögonen öppna på Think Organic inom det närmsta om ni skulle vilja bli med egen bubbel-maskin. Tips alltså! Och trevlig lördag önskar vi.

2 Comments

 • Linn
  25 februari, 2018 at 17:58

  Men alltså vad gott det låter. Måste prova bums!

  Reply
  • Ulrika
   27 februari, 2018 at 19:50

   Gör’t! Supergott!

   Reply

Leave a Reply