Menu
Inredning / Presenter / Shopping

Yllefabriken i Klippan

klippan1
Klippans yllefabrik är ett familjeföretag från 1879. Allt tillverkas i naturmaterial och man väljer ekologiska alternativ där det går. Ullspinneriet ligger kvar mitt i Klippan där det också finns en fabriksbutik där man säljer produkter med små fel på till kraftigt reducerade priser. Riktigt bra julklappstips om du bor i närheten. Här finns alla storlekar, färger och mönster man kan önska sig. Enda nackdelen är väl att det är svårt att välja då.

klippan2
klippan6Lokala familjeföretag med hållbart tänk, sånt gillar jag ju massor. Så det blev julklapp till lillkusinen och till mormor. Och vars en filt till pojkarna. Mountains heter den, i underbar borstad ekologisk bomull. Och dom har bott i filtarna sedan dess.

klippan3En filt är ju liksom inte bara en filt, det kan vara en mantel, en klänning med släp, en koja eller något att gömma sig bakom om filmen är läskig. Och allt blir lite mysigare med en varm filt.

Fabriksbutiken hittar man på Järnvägsgatan 21 i Klippan.

Bilder: Klippans yllefabrik och sista bilen Ulrika Kullenberg

3 Comments

 • […] Ett litet tips på en hållbar julklapp är en filt från Klippans Yllefabrik. Våra pojkar har använt sina jättemycket, faktiskt sedan de var bebisar. Jag tänker att minsta kusinen skall få en mjuk och mysig filt i ekologisk bomull från Klippans Yllefabrik. […]

  Reply
 • JohannaN
  8 december, 2015 at 21:29

  Har två filtar från Klippan – kan vara favoriten alla dagar i vardagsrummet. Galet fina och underbart varma. En sån där pryl som gör mig genuint glad, kanske för att jag vet att de antagligen kommer följa mig resten av livet. Vem sliter ut en filt liksom? =)

  Reply
  • Ulrika
   14 december, 2015 at 10:25

   Precis! Det är en sån härlig känsla i en fin filt. Värme på mer än ett sätt liksom :)

   Reply

Leave a Reply