Menu
Mat / Miljö / Recept / Samarbeten

Annons: World Fairtrade Fika Challenge

 Detta inlägget är ett samarbete med Fairtrade  
Den här  utmaningen är från början en svensk kampanj – hela världen fikar, fikar du? – som har blivit så populär att den växt och blivit global. Ett smart sätt att uppmärksamma Fairtrade på tycker vi.

Utmaningen går ut på att arrangera en egen fikapaus, någon gång under dagarna 7-9 maj. Minst en av produkterna som receptet är skapat av, ska vara en Fairtrade-produkt.

I år har vi fått den stora äran att ta fram ett av recepten till kampanjen – ett riktigt drömuppdrag för oss som älskar både fika och Fairtrade! Och att baka och fotografera. Bästa alltså.

Tror vi har pratat om Fairtrade i båda våra podd-avsnitt. Desto fler som fikar Fairtrade, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar råvarorna vi använder – så himla viktigt. Och genom att uppmärksamma det med en Fairtrade-fika så sprider vi kunskapen OCH bjuder på smarrig fika – win-win!

Här kommer vårt recept på Best Brownies – enkla och perfekt kladdiga. Servera gärna med brända mandlar eller nötter, florsocker och ätbara blommor och blad för extra piff.

Best Brownies

100 g smält smör
4,8 dl socker (Fairtrade)
2 tsk vaniljsocker (Fairtraide)
4 ägg
2,4 dl vetemjöl
1,6 dl kakao (Fairtraide)
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Blanda ihop smält smör, socker och vaniljsocker. Lägg i äggen och mixa väl. Blanda ihop de torra ingredienserna: mjöl, kakao, bakpulver och salt. Mixa in i smör-och-ägg-smeten.

Baka i ugn på 175°C i ca 35 minuter. Använd en form på ca. 20×30 cm.

Om du vill få extra spridning på din fika så använder du #fairtradechallenge i sociala medier. De bästa bilderna belönas dessutom med fina vinster. In och läs mer här! Inspireras och få fler recept på World Fairtrade Challenge.

Detta inlägg är ett samarbete mellan Think organic och Fairtrade.
Foto: Charlotta Lingwall, Styling: Ulrika Kullenberg

1 Comment

Leave a Reply