Menu
Gifter i vardagen / Hemmet / Livsstil

Vi pratar för lite om den där cocktaileffekten

Jag får många mejl från vänner och bekanta om allt från plastbantning och ekologisk mat till giftfri impregnering på barnskor och sprayfärg i barnrum. Mina vänner vet att jag är intresserad och engagerad i detta, då jag sedan en längre tid delat mycket länkar på Facebook om just gifter i vår vardag. Generellt tycker jag att vi pratar för lite om det här. Att det finns skadliga kemikalier i nästan allt. Det låter fruktansvärt och skrämmande, och vissa tänker och önskar nog att jag har fel. Vi exponeras dagligen för kemikalier, i det vi äter, det vi har på oss, datorskärmen, sängen. Ja, ni läser rätt. Till och med er säng är preparerad med flamskyddsmedel, antimögelmedel och jag vet inte allt. Det viktigaste är att vi öppnar våra ögon och börjar prata och ifrågasätta det. Varför används det så mycket skadliga kemikalier i alla produkter? Kemikalier som kan ge våra barn hormonstörningar, cancer, svårigheter att få egna barn i framtiden. När det faktiskt finns produkter och kemikalier som är snällare. Den här filmen har jag delat många gånger på min privata Facebooksida, och är egentligen bara en upprepning av det jag nyss har skrivit. Men jag skulle verkligen önska att fler tog till sig av detta, och började ifrågasätta. Göra ett lite smartare val nästa gång vi handlar. På det sättet kan vi alla hjälpas åt att påverka för en bättre framtid.

 

http://youtu.be/bDXPMCp7SAo

No Comments

    Leave a Reply