Menu
Barn / Livsstil / Mat / Shopping / Vegetariskt

Vi älskar Mera Vego

meravego
Vi älskar verkligen Mera-Vego-böckerna av Sara Ask och Lisa Bjärbo. Missa inte Lisas gästinlägg från den 21/9-2014 här på Think organic, Lisa var en av våra första gästbloggare.

Lisabjarbo7

Läs: “Grundregler vi gillar! av Lisa Bjärbo“.

Mera-Vego-Böckerna är perfekt för familjer som söker mer vegetarisk inspiration och som vill lära sig äta grönare. Böckerna är dessutom uppdelade så att man lätt hittar “snabbmat”, kaosdagar, brunch, efterrätt eller helgmat tex. Och de är fyllda med grymma och klimatsmarta tips!

Nu har de lanserat meravego.se där de bjuder på ett videoklipp varje vecka. Så här skriver dem själva:

“Det är inte långt, men det är ganska roligt, och förhoppningsvis kan den som ser det 1. Bli på ganska gott humör, och 2. Rätt sugen på vegetarisk mat.
Vi har tänkt att publicera en sån här video i veckan på vår nya sajt www.meravego.se Mest för att det är kul. Men också för att vi hoppas att det kan inspirera fler att laga vegetariskt.”

meravego2

Jag har båda böckerna, vi använder dem ofta då vi försöker äta mindre kött i familjen. Det började med köttfri måndag men det visar sig att vi äter allt mindre och mindre kött, framför allt mindre rött kött. Vi äter mycket fisk och mer kyckling. Även mina pojkar på 3 år och 5 år tycker det är gott.

Böckerna innehåller många läsvärda tips som tex. vad som är i säsong, hur du använder rester för att skapa nya rätter, hur man familjeoptimerar middagen och hur man räddar ledsna grönsaker. Hur bra som helst!

Några favoritrecept i min familj:

– Orientalisk linssoppa
– Bananpannkakor
– Kikärtscurry
– Tortizza
– Ärtsoppa
– Grön ärtsoppa
– Tacoburgare

Psst… Just nu är det rabatt på Ännu Mera Vego och Mera Vego finns till ett löjligt bra pris på bokrean! (kostar inte mer än en veckotidning!)

Foto från Meravego.se och Lisa Bjärbo (instagram & blogg)

No Comments

    Leave a Reply