Menu
Barn / Livsstil / Mat / Pyssel & utflykter / Upplevelser / Vegetariskt

Ven

IMG_1391 IMG_1418 IMG_1452 IMG_1458 IMG_1475 IMG_1476 IMG_1481 IMG_1491

Ven, för första gången i somras, fast jag nästan kan se till ön, nej inte riktigt men jag bor inte särskilt långt därifrån. Synd och knasigt, men nu har jag varit där och snart återvänder jag.

Ven är fint, vattnet alltid nära och alltid finns det någon strand som ligger i lä och någonstans där solen skiner. Man cyklar, det finns väldigt få bilar. Och man bygger båtar av strandfynd och puttar iväg dem till Danmark. Man tittar när solen går ner i sundet och nynnar på Flickan från Backafall när man cyklar fram på slingriga skogsstigar. Också äter man lunch på Pumpans. För mysigare ställe finns liksom inte. Som i den härligaste av trädgårdar dukas det upp stenugnsbakade pizzor, medelhavstallrikar och hemgjord äppelmust med alldeles lagom med kanel i. Och allt är vegetariskt och av ekologiska råvaror.

Ven är en sån där liten ö som klarar sig helt på egen hand. Man gör egen rapsolja, whisky, getost, det odlas durumvete och görs mjöl och pasta, och glass. Närproducerat brinner jag lite extra för men det kan jag berätta mer om en annan dag. Välkommen hit vill jag önska, kanske presenterar jag mig lite artigare också en annan dag, så länge finns våra presentationer här om du vill lära känna oss bakom Think Organic.

Foto: Ulrika Kullenberg

2 Comments

  • […] Ven, en ö i Öresund mellan Sverige och Danmark, som är ett fantastiskt ställe att åka till sommartid. Det finns nästan inga bilar, man cyklar runt ön. Man badar, man köper lokalt producerat mat och dryck, och kanske cyklar man förbi Pumpans café som serverar vegetarisk mat av ekologiska råvaror. Mjölet och kaffet mals på plats och platsen är magisk. Under äppelträd och i en blommande trädgård. Jag skrev om Ven redan förra sommaren, kolla här. […]

    Reply
  • Charlotta
    1 september, 2014 at 20:50

    Härligt! Underbara bilder. Oj, vad jag önskar att vi hade hunnit åka till Ven i sommar. Kanske får bli en hösttripp istället. :)

    Reply

Leave a Reply