Menu
Gifter i vardagen / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil

Vem gjorde dina kläder?

socialmedia_quotes_LucySiegle

Förra veckan var det Fashion Revolution week. Människor världen över frågar olika märken vem som egentligen gjorde deras kläder? Att köpa en tröja med ekologisk bomull som är certifierad och miljömärkt är givetvis bättre än en tröja utan. Men sanningen är den att du slipper mer eller mindre kemikalierna och gifterna men hur är det med dem hållbara valen? Fråga. Ställ frågan, tänk efter. Om företagen anser att “hållbarhet” är att göra några ynka specifika plagg helt eller delvis i bomull – är det verkligen hållbarhet?
Så ställ frågan, vem gjorde dina kläder och vad innehåller de egentligen? Våga vara kritisk. Våga fråga.

Hållbarhet handlar om att konsumera mindre och att veta vad man konsumerar. Tänk efter, köp småskaligt. “Buy less, choose well”.

Det gäller inte bara kläder utan hela textilindustrin. Påslakan med ekologiskt bomull som säljs för fantasisummor på en stor kedja, som är för bra för att vara sant. Hur har de produkterna producerats och vad innehåller de mer än helt eller delvis ekologisk bomull? Varför är de så billiga? Någon måste betala priset. Om inte du som konsument gör det, vem gör det då?

Läs mer i det här viktiga blogginlägget hos Johanna N på The Waves we make och på Fashion Revolution.

#whomademyclothes #fashrev

Bild lånad av Fashion Revolution

1 Comment

  • Madeleine
    2 maj, 2016 at 18:48

    Brukar leta efter ekologiska tyger iaf! Men det är tyvärr väldigt svårt o få info om vart kläderna är gjorda /av vem ..

    Reply

Leave a Reply