Menu
Hudvård / Inredning / Recept / Samarbeten / Tävling / Veckans lista

Reklam: Veckans somriga lista, recept på enkel glass & en tävling på instagram

Här kommer en somrig veckans lista. Med lite tips som kan vara bra att ha inför sommaren, och om en tävling vi har på instagram samt ett recept på enkel och nyttig smoothieglass! Vi hoppas att ni får tid att njuta av sommaren, den är kort men otroligt härlig! /Charlotta & Ulrika

Kläder

En sådan här snygg baddräkt skulle jag vilja ha i sommar, snygg baddräkt som dessutom är hållbar är inte så lätt att hitta. De här baddräkterna från Miss Janna som görs för hand i Sverige och är tillverkade av 100% återvunnet material – något som gör att det är dubbelt så hållbart som ett vanligt tyg (på grund av dess unika egenskaper vid omspinningen av nylonfibern).
Hett tips! Baddräkterna finns hos Vintagefabriken på REA just nu!

Inredning

Lampverket är ett litet företag som tillverkar vackra lampor i bland annat ekologiskt bomullstyg. Vi har tre stycken lampskärmar från Lampverket hemma och jag rekommenderar det varmt. Otroligt fint hantverk!
Lamporna består av svensktillverkad trådstomme med ekologiskt bomullstyg i off white. 92 % bomull och 8 % Elestan. Global organic textile standard. GOTS. Här finns alla deras ekologiska lampskärmar.

Hudvård

Vi kommer att tillbringa sommaren i familjens sommarstuga i skogen, precis vid en sjö. Där finns det gott om mygg. Jag blir alltid värst drabbad och är lika oförberedd varje gång. Har allergi så det är inga vanliga bett jag får utan stora bölder som kliar något fruktansvärt. Jag undviker att spraya in oss med myggmedel, det är läskigt med myggmedel (de flesta myggmedel klassas som bekämpningsmedel) och att spraya det direkt på huden är inte något jag vill göra varken på mig eller barnen.
Så i år ska jag testa att spraya in både mig och barnen med den här deosprayen med citrus från Maria Åkerberg – fortsättning följer…

Hår

Jag kan inte leva utan de här två produkterna! Dags att köpa nytt nu när balsamet är slut. Jag har testat väldigt många olika schampo och balsam men inget som är så bra som det här. Jag får lätt fet hårbotten, håret känns ofräscht redan dag 2 efter shamponering. Jag har dessutom väldigt trassligt hår som behöver mycket fukt och dessutom blir det lätt tungt. Produkter tynger ofta ned håret och det blir bara platt. Ingen volym.
Efter att ha fått testat de här produkterna, i samarbete med Bruns Frisörer, har jag nu blivit beroende. Håret känns fräscht, jag behöver inte tvätta det så ofta, hårbotten kliar inte och blir inte fet, mitt trassliga hår blir lent och mjukt. Och bäst av allt, balsamet tynger inte ned håret utan återfuktar det på ett skonsamt sätt. Jag får volym! Mitt hår har aldrig mått så här bra som det gör nu!

Produkterna tillverkas för hand i Lund av Johanna och hennes pappa. Så här skriver Bruns Frisörer på sin hemsida:

Vi har alltid ställt höga krav på vår arbetsmiljö, vilket innebär att vi jobbar utan skadliga och allergiframkallande kemikalier. Det finns en uppsjö av produkter på marknaden med bra ingredienser så att göra något som vi tycker är ”okej” finns det ingen mening med. Vi vill att håret ska kännas luftigt, rent, löddrigt och dofta gott, samtidigt vill vi ha ”rena” produkter, fria från skadliga kemikalier. Bruns produkter innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. Vi har valt att använda ingredienser som är godkända av astma- och allergiförbundet och dessutom av diverse ekoorganisationer. Ett väldigt viktigt plus är att alla ingredienser kan tas upp i våra reningsverk, därmed ingen skada i våra vatten!

Läs mer om produkterna och vad de innehåller här.

Mat

Just nu har vi en tävling på instagram där man kan vinna de här rostfria glassformarna! Vi använder glassformarna flitigt nu på sommaren, det känns så mycket fräschare och är ett giftfritt alternativ att frysa in glass i.

… och här kommer ett lätt, nyttigt och gott recept på smoothieglass från Åse – 56kilo.se:

1 liten banan
100 g frusna jordgubbar
100 g frusen mango
1,5 dl vaniljyoghurt eller grädde
ev. lite honung

Mixa i mixer till slät konsistens, frys in med glassbehållare.

Glad sommar!

Foto: Miss Janna, Lampverket, Charlotta Lingwall, Ulrika Kullenberg

1 Comment

  • Matilda
    17 juli, 2017 at 20:34

    Är sedan några år tillbaka ägare av en Miss Janna-baddräkt och är väldigt nöjd (mindre nöjd över att jag som vill ha varmt vatten sällan får använda den på sommaren…)
    Glad sommar! :-)

    Reply

Leave a Reply