Menu
Veckans lista

Veckans lista

Ett nytt inslag här på TO är veckans lista, som är en mix av tips som vi inspirerats av i veckan. Jag börjar, sen turas vi om. Nu kör vi!

Bok:

sjalvkansla

Den här har jag i lurarna just nu; Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren. Och jag har kommit halvvägs ungefär, men tycker den är väldigt bra. Många konkreta tips och tankeställare, som alla föräldrar borde läsa! Och kopplingen till TO, jo jag tänker att ett bra sätt att konsumera böcker är att just lyssna på dem, dessutom kan jag inte tänka mig något hållbarare än att ge mina barn självkänsla.

Skönhet:

herbivore

Pink Clay exfoliating mask från Herbivore Botanicals. Ett pulver av rosa lera som man blandar med vatten i handen och smörjer i ansiktet. Sen låter man den torka innan man sköljer bort med ljummet vatten. Innehåller bara naturliga ingredienser. Perfekt nu på våren när huden behöver extra näring.

Recept:

vegospett

Alla inspirerande vego-recept på Coops portal under Vardagsvego, och som fanns i Coop tidningen Mer Smak som kom i veckan. Till exempel Vegospett med tomatsalsa. På våren och sommaren är det extra lätt att äta vegetariskt tycker jag, när man är sugen på lättare och fräschare mat.

Inredning:

relax

Pläd i 100% ekologisk bomull från Peptibo. Snyggaste strandfilten, som man tar med sig in i soffan till hösten eller sveper runt sig under de långa härliga kvällarna utomhus som vi har framför oss nu. Finns hos Le Kiosk.

Hår:

hairtherapy

Mitt hår är av den tunna och ömtåliga sorten, och jag måste vara noga med vilka produkter jag använder, och extra snäll med oljor och inpackningar. Just nu använder jag Hair Therapy av Maria Åkerberg en gång i veckan, för att ge liv åt vintertrött hår. Det är en inpackning med eteriska oljor från tea tree, lavendel och citrongräs.

Utflyktsmål:

kossor

Kosläpp! På massor av ekologiska gårdar runt om så pågår kosläppen för fullt. Roligt för både stora och små. Också är det ju viktigt att veta var mjölken kommer ifrån och att se att kossorna har det bra.

Kläder:

Lindex

Basplagg i ekologiska material, den här i linne, från Lindex. Till riktigt bra priser. Vår-fräsch instoppad i smala jeans eller kjol och med sneakers till.

Växt:

oxalis

En av mina absoluta favoritväxter är Oxalis, eller Lyckoklöver som jag brukar kalla den. Här i en småbladig variant med gula blommor. Tacksam och lättskött, och delar man den och planterar om den har man snabbt två istället för en. Perfekt att dela med sig till en vän. Dessutom är den ätbar och de fina klöverbladen kan man till exempel dekorera maten med. På sommaren kan man även ha den ute.

Bilder: narabarn.se, Herbivore Botanicals, coop.se, Lekiosk.se, Skincity.se, Desireé Söögard, Lindex, Desireé Söögard

1 Comment

  • […] åka traktor till gården bredvid där vi fick klappa får. Ett perfekt utflyktsmål nu i vår, som Ulrika nämnde igår, är när gårdarna har kosläpp. Kolla in närmsta mejeris hemsida, där brukar stå var och […]

    Reply

Leave a Reply