Menu
Barn / Gifter i vardagen / Hemmet / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil / Mat / Miljö / Pyssel & utflykter / Råvaror / Veckans lista

Veckans lista – Glad påsk!

Så var påskveckan här och vi får ha lite påsklov. Vi ser framemot att få umgås med vänner och äta god mat. Påskpynta gör vi lite grann, vi har ett påskris i form av grenar som vi klippt från vår trollhassel i trädgården. Jag och pojkarna ska färga ägg också, på naturligt vis så klart. Utan gifter. Men det är nog så långt jag sträcker mig med påskpynt. Jag föredrar att piffa till och få vårkänsla i hemmet genom att ta in naturen istället.
Med denna veckans lista vill vi önska er alla en mysig påsk! /Charlotta & Ulrika

MAT:

aroniabär med påse_large
Djupfrysta grönsaker och bär är oftast nyttigare än färska, de fryses in när de är som bäst. Dessutom är det mer ekonomiskt då du bara använder det du behöver och lägger tillbaka det som blir över i frysen. Inget matsvinn!
Magnihill är ett familjeföretag och en privatägd producent som ligger mitt i frodiga Skåne. De satsar mycket på ekologiskt och har nu kommit ut med flera spännande nyheter, det är ännu oklart var produkterna kommer att säljas. Man skulle ju kunna tro att butikerna vill ha ett varierande utbud men det är tufft att slå sig in på marknaden när man är en “liten” privatägd producent bland alla jättar. Det är inte alltid självklart att butikerna tar in produkterna då det finns begränsat med plats i frysdisken men Mathem.se har det största utbudet till konsument av Magnihills produkter. Ett fåtal produkter finns även att köpa hos ICA (fråga efter dem, vi konsumenter har makten!) och på City Gross.
Alla produkter är ekologiska och KRAV-märkta. Produkterna som lanseras är nordiska Aroniabär, svenska Blåbär, Havtorn, svenska Lingon, svenska Rotfrukter, svenska Jordärtskockor och svenska Rödbetor.

LEKSAKER:
leksaker-forskola
Skänk inte bort gamla leksaker som du själv är osäker på. De kan innehålla giftiga ämnen. Läs artikeln i Metro.

BARNKLÄDER:

24642355935_012f29349f_o
Så här års är det kanske dags att uppdatera vårgarderoben till barnen. Men vilka skal-/regnkläder är giftfria egentligen? Ofta är det ju själva impregneringen i kläder som är giftiga, fråga i butiken vad kläderna innehåller, kan de inte svara just då har du rätt att få svar på det inom 10 dagar.
Man bör undvika fleece, satsa på naturmaterial som ull och försök hitta skal-/regnkläder som har är ytbehandlade med Bionic Finish Eco.

Är ni osäkra har vi skrivit mer detaljerat om det förut, titta här om vad du ska tänka på när du köper skor & skal/regnkläder och om varför man bör undvika fleece här. Detta gäller inte bara kläder utan även skor/stövlar.
TIPS! Good enough Tess har även gjort ett bra och uppdaterat inlägg (våren 2016) om vilka kläder som innehåller vad från de olika butikskedjorna. Läsvärt!

ÅTERBRUK:
2015-07-04 16.17.04 (Mobile)
Återbruk av glasburkar. Genialt tycker jag och försöker så ofta jag kan återbruka glasburkar och glasflaskor. Glas är nämligen ett väldigt bra material som släpper några kemikalier till det som förvaras i burkarna/flaskorna. Dock bör man tänka på vad locken till glasburkarna innehåller, de kan nämligen innehålla hormonstörande ämnen. Läs mer hos Saras eviga, där hon tipsar om återbruk av glasburkar.

MODE:
konsumera_mode_hållbart_continuationmagazine2
Tips på hur du konsumerar mode mer hållbart finns hos Continuation Magazine.

PÅSKPYSSEL:
BIB-easter-10
Tillsist vill jag tipsa om hur du färgar ägg naturligt med tex. blåbär. Vi skrev om det förra påsken och det är väl värt att läsa igen. Läs mer här och här. Foto: Babes in Boyland

Foto: Magnihill, Metro, Charlotta Lingwall, Saras eviga, Continutation Magazine, Babes in Boyland

1 Comment

 • Hanna Lundmark
  31 mars, 2016 at 09:37

  Vilken fin och intressant blogg ni har.
  Vore kul att komma i kontakt med er, då många av våra annonsörer som vill synas mer bland bloggare och vi har ett flertal annonsörer som jag tror skulle passa er.

  Hör av er till mig så berättar jag mer!

  Mvh
  Hanna Lundmark
  Adtraction

  Reply

Leave a Reply