Menu
Hemmet / Inredning / Livsstil / Praktiskt / Second hand / Shopping / Veckans lista

Veckans lista

Shopping:

absmalandI veckan slog AB Småland upp dörrarna i Malmö, ett grönt livsstilskoncept med återvinning och upplevelser i fokus. Det utlovas inspirationsvåning, kläder i återvunnet material och  nya ekologiska, redseignade möbler och second hand, till och med en DIY-verkstad. Det låter lovande. Någon som var på deras invigning i veckan?

Förvaring:

tellkiddoTellkiddo gör förvaring i återvunnet papper med handmålade karaktärer och mönster. Perfekt i barnrummet; lekfullt, grafisk och praktiskt för alla åldrar. Drivs av en Stockholms-mamma. Roligt när det är småskaligt också tycker jag.

Recept:

lisashopkokLovely Life la upp ett recept på Lisas hopkok i veckan. Det ska jag absolut testa i helgen. Med ingefära som är inflammationshämmande och massa annat i, så låter det både gott och nyttigt. Här hittar ni receptet.

Växt:

ekodlingDen här fina bilden taggade en av våra följare på Instagram med #thinkorganic. Ni vet väl att vi visar upp våra favoriter på vårt konto om ni använder den taggen. Hur som helst, så skrev hon så fint om hur hennes ek tydligen visste att det är höst fast att den hela tiden vuxit inomhus. Och nu är perfekta tiden att samla ekollon och antingen låta dem växa så här fint i en vas, eller plantera i en kruka med jord. Det gjorde vi, och den har precis börjat gro. Ge inte upp, det kan ta några veckor.

Johanna Egemar heter tjejen som tagit bilden, fint konto att följa.

Inredning:

theorganiccompanyThe Organic Company är en dansk designstudio som gör hemtextil i GOTS-certifierad bomull. Filtar, handdukar, förkläden o.s.v. Väldigt fina presenter tänker jag. Går till exempel att få tag på här.

Sängkläder:

rosebeddingfermFinaste sängkläderna kommer från Ferm Living. I ekologisk bomull och finns i storlekar för både vuxen, junior och baby-säng.

Naturen:

svanteI Skåne har vi haft en fin höstvecka med gulare löv för varje dag som går. Och första frosten. Vi önskar trevlig helg! Tipsa oss gärna om vad ni vill läsa om här på TO i november.

Nu ska vi ut och njuta av naturen!

Bilder: AB Småland, Tellkiddo, Krisitn Lagerkvist för Lovley Life, Johanna Egemar, The Organic Company, Ferm Living, Charlotta Lingwall

1 Comment

Leave a Reply