Menu
Hemmet / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil / Pyssel & utflykter / Shopping / Upplevelser / Veckans lista

Veckans lista

Kläder:
garland fw14 twb-19
The White Briefs kom jag i kontakt med första gången i somras, när jag beställde hem en kjol på deras sommarrea. Fina enkla basblagg, alla i GOTS-certifierad bomull, och en småskalig designstudio från Österlen bakom det hela. Man kan bara gilla.

 

Dryck:

 

YogiTea

Äntligen te-väder! Jag älskar september, med svalare höstluft, mörkare kvällar och massor av te. Det här är en av mina favoriter, eller just denna har jag faktiskt inte provat, men annan smak i samma serie. Ekologisk och tillgängligt i mataffären.

 

Presenttips:

Min största pojke går sista året på förskolan, och i år går han i en Upptäckar-grupp, som går på utflykt varje dag. Och då behövdes en vattenflaska att alltid ha med i väskan. Vi valde en Klean Kanteen Kid kanteen i rostfritt, och som han älskar den. Mina krav var att den inte skulle läcka i väskan, alltså tåla en hel del; att hamna upp och ner och med korken på sned, utan spill och självklart i ett bra material (ej plast).

kleankanteenlila

När lillebror fyller år snart ska han också få en egen. Bra presenttips till stor som liten tänker jag. Alla har användning för en riktigt bra och riktigt fin vattenflaska eller termos.

Ett annat grymt presenttips till små upptäckare, Lottas pojke fick en kikare i sommar när han fyllde 3. Vill man kan man komplettera med en djurbok eller fågelbok.

 

Barnkläder:

minirodinibla2

Även den här veckan blir det ett Mini Rodini-tips. Lotta skrev om det redan förra veckan. Men det kan inte hjälpas, nu har vinterkollektionen släpps och oj så fina vinterkläder. Impregnerade med BIONIC-FINISH® ECO och fria från fluorkarboner som vanligen används i impregneringar. Och “Eftersom vi sysslar med barnkläder tycker vi självklart att kontroller av kemikalier och ett långsiktigt hållbarhetstänkande är extra viktigt” som det står på Mini Rodinis hemsida.

Hat’s off för Mini Rodini.

 

Fest:

solned

Och sist men inte minst så tycker jag ni ska ställa till med en mysig fest medan man ännu kan sitta ute. Nu blir det mörkt lite lagom tidigt, så att ungarna hinner vara med och mysa under svart himmel, med lampor i taket och pappersbollar i träden. Knytis så blir det inte så mycket jobb för den som anordnar. Vi gjorde precis det i helgen som gick, en heldag med krabbfiske och bad, sen mat, prat och dans till barnens favorit “Guld och gröna skogar” som liksom passade alldeles utmärkt mitt ute i en liten stuga i skogen. Och en fullmåne som sken över fälten gjorde slutet på dagen smått magiskt och fick femåringar att utbrista “oj så vackert mamma!”. Också önskade de sig en filt och kuddar och täcken för att ligga och titta på månen och stjärnorna, och det fick dom, så klart. Och mer avancerat än så behöver det inte vara. Helt perfekt i sin enkelhet, med goda vänner, natur och lite god mat och dryck.

Bilder: The White Briefs, Yogi Tea, Klean Kanteen, Mini Rodini och Charlotta Lingwall

No Comments

    Leave a Reply