Menu
Livsstil / Mat / Pyssel & utflykter / Råvaror / Resor / Shopping / Skönhet / Veckans lista

Veckans lista

Utflyktsmål:

Pumpans

Ven, en ö i Öresund mellan Sverige och Danmark, som är ett fantastiskt ställe att åka till sommartid. Det finns nästan inga bilar, man cyklar runt ön. Man badar, man köper lokalt producerat mat och dryck, och kanske cyklar man förbi Pumpans café som serverar vegetarisk mat av ekologiska råvaror. Mjölet och kaffet mals på plats och platsen är magisk. Under äppelträd och i en blommande trädgård. Jag skrev om Ven redan förra sommaren, kolla här.

Barnkläder:

anive

Anïve For the Minors, ekologiskt barnklädesmärke från Göteborg. Som dessutom gör barnkläder, och med det menar jag kläder för barn, inte för pojkar eller flickor. Det brinner jag lite för. Är så ofantligt trött på uppdelningen mellan pojk- och flickavdelning på de allra flesta av våra barnklädesaffärer. Skärpning och bättring hoppas jag på. Just nu reas Anïves höst/vinterkollektionen ut till exempel här.

Bok:

mat

Jag är intresserad av vad man kan plocka vilt i naturen och äta. Inte bara det vanliga; svamp, björnbär, fläder osv. Utan också vilka växter och ogräs man kan plocka och äta. Här till exempel en sallad på ruccola och harsyra med avokado och grillade tomater. Men jag behöver lära mig mer. Boken Kan man äta sånt? av Inger Ingmansson, handlar om just detta, så den är jag nyfiken på. Någon som har bläddrat i den?

Skönhet:
OOC

Jag har provat en del olika alternativ, men den här tycker jag är bäst. Ekologisk, naturlig och etisk ansiktsolja med havtorn och morot. Och jag var skeptiskt mot olja, men oj så bra det är för huden, och man blir inte fet i ansiktet, oljan försvinner snabbt in i huden och lämnar den otroligt mjuk. Så, efter att ha provat lite annat ett tag så tänker jag gå tillbaka till den här igen. Från Organic Oil Company i Malmö.

Inredning:

hamam

Badhanddukar i ekologisk bomull. Lyxigt och härligt att ha med på stranden eller i badrummet såklart. Finns hos CasaMina.

Bilder: Ulrika Kullenberg, anive.se, Ulrika Kullenberg, Organic Oil Company, Casamina.se

1 Comment

  • Charlotta
    28 juni, 2015 at 20:26

    Vilken topplista! Vi ska till Ven nu i dagarna faktiskt. Så himla mysigt där är. :)

    Reply

Leave a Reply