Menu
Veckans lista

Veckans lista

Inredning:

Fine

Fine Little Day verkar nästan helt ha gått över till ekologisk bomull i sina produkter. Underbart! Älskar designen och nu även helhetstänket om att det är naturen som står för inspirationen och att man därför också bör ta hand om den på ett bra sätt. Dessutom är det tidlös design som man aldrig tröttnar på, vilket i sig är hållbart.

Vi har äran att ha fått två små bebisar under våren i vår bekantskapskrets, och till båda köpte vi vars en filt från Fine Little Day i ekologisk bomull. Presenttips!

 Skönhet:

lelabo

I Paris sprang vi på Le Labo. Jag har hört namnet innan men kände inte till New York-varumärket närmre. Lockade av den stilrena layouten i butiken så stack vi in näsan, och vilka dofter därinne! Sen visar det sig att produkterna är helt naturliga. Vad sägs om doftljus av sojavax, parfymolja och hudkrämer utan parabener. Sen påminner den grafiska profilen väldigt om vårt svenska L:a Bruket. Det här är lyxiga naturliga produkter.

Utflyktsmål:

loppis

Österlen! Vackra Österlen med Stenshuvud Nationalpark, Ahles stenar vackert vid havet, alla söta fiskebyar längs kusten, vallmona som blommar på fälten, och inte minst loppisarna och antikaffärerna som finns ungefär överallt. Vi ska ta en tur och leta fynd till sommarhuset när det blir semester. Och bor man inte i Skåne eller har vägarna förbi Österlen så är ju loppis-utfykt var som helst i landet vid den här årstiden väldigt trevligt. Snart börjar idrottsföreningarnas loppisar där man kan göra riktiga fynd.

Blomma:

apple2

Gör en ätbar gå-bort-blomma av örter och grönsaker från trädgården. Rabarber, mynta, gräslök, persila, humle. Och har du ingen trädgård så plocka en bukett blommor i vägkanten. Som jag skrev innan i veckan så finns det t.ex. Hundkex och Lupiner just nu. Finare och omtänksammare än vilken köpt bukett som helst tycker jag. För dom är handplockade av någon som tycker om dig.

Nyhet:

paradiset

I veckan som gick öppnade Paradiset i Stockholm. Skandinaviens största butik med ekologiska och småskaliga produkter. Och det sägs vara en matvarukejda, alltså kan man hoppas att den sprider sig. Någon som har hunnit besöka den?

Present:

truelove

Om man ska på studentfest, barndop eller kanske bröllop i sommar så tycker jag en tallrik från By Mutti är en utmärkt present. Att hänga på väggen eller kanske på sängbordet med smyckena på, med fina budskap som “Good Luck” eller “True Love”. Porslinet är tillverkat av naturlig lera,  i alla led hantverksmässig produktion och de små imperfektionerna ger varje tallrik en egen charm. Finns hos Grandpa.

Bilder: Fine Little Day, Le Labo, Visitystadosterlen.se, Ulrika Kullenberg, Womenshealth.se, Grandpa.se

6 Comments

 • Sofia | Avocado Baby
  11 juni, 2015 at 22:38

  Paradiset är toppen! De verkar ha planer på att expandera så förhoppningsvis går det bra för dem – då dyker de nog upp på fler ställen.

  Reply
  • Ulrika
   15 juni, 2015 at 18:44

   Jippi! Hoppas :)

   Reply
 • Linda
  7 juni, 2015 at 19:58

  Tack för finfin inspo! Jag var på Paradiset häromdan och gick därifrån alldeles lycklig. Det var livligt! Helt klart mitt nya Happy place:) Lite som Wholefoods-kedjans butiker – vilka jag älskar.

  Reply
  • Ulrika
   8 juni, 2015 at 20:17

   Oh, det kan jag tänka mig. Längtar dit!

   Reply
 • Terese
  7 juni, 2015 at 19:44

  Superfin lista! Jättebra tips och fina bilder. Nu kilar jag in på fine little day.

  Reply
  • Ulrika
   8 juni, 2015 at 20:18

   Tack T!

   Reply

Leave a Reply