Menu
Veckans lista

Veckans lista

Recept:

16805624723_d1c719b96e_b

Vi har fått massor av rabarber från mina föräldrars trädgård. Jag hackar rabarbern i bitar och fryser in det jag inte ska använda för tillfället. Recept på god rabarberkaka hittar ni hos Linda på bloggen Call me cupcake.

Barn:

Solskydd

Så här års är det dags att se över solskydd, framför allt till barnen. Solskyddskrämer är oftast läskiga, de flesta innehåller farliga ämnen och det känns inte okej att smörja in sitt barn med alla kemikalier. Kemiska och hormonstörande ämnen som är cancerframkallande.

Vi brukar undvika solen helt. Speciellt mellan kl. 11-14 – då är jag och barnen bara i skuggan. Jag väljer hellre att de är i skuggan med kläder på eller inomhus de här timmarna än ute i solen. Jag får ofta höra att mina barn är bleka och blir inte bruna på sommaren. “Bra, det är så det ska vara” brukar vara mitt svar på det.

Ekologiskt solskydd utan läskiga ämnen finns.
De gånger vi inte kan undgå solen kommer vi att fortsätta använda Eco Cosmetics ekologiska solskydd för barn, det har vi varit väldigt nöjda med. Inte testat på djur, är vattenfast och vegansk. Fri från kemiskt filter, nanopartiklar, zinkoxid, aluminium, petroleum, paraffin, silikon, PEG-ämnen och parabener. Utan syntetiska färgämnen, parfymer och konserveringsmedel.

Finns att köpa på bland annat Lapland Ecostore, där finns i övrigt ett väldigt bra utbud av ekologiska solskyddskrämer.

Bok:

Lisa på landet

Lisa på landet är en ny bok för mig. Underbart vackra bilder, goda recept och tankar om miljö och djurhållning. Lisa Lemke skriver om sin livsstil på landet helt enkelt. Om matglädjen, kärleken för naturen & djuren. Om att leva sin dröm.
Min önskan och dröm om självhushållning och att flytta ut på landet blir ännu starkare när jag läser boken som är fylld med inspiration. Vill ni se mer av Lisa så kolla in hennes videoblogg där man kan följa och se när hon lagar god mat.

Mat:

Coop presenterade nyligen ekoeffekten. Undersökningen har fått stor uppmärksamhet i media. Vad händer när en familj som inte brukar äta ekologisk mat börjar äta 100 % ekologiskt? Detta är så viktigt att man bör ta en titt på videon om man inte redan har gjort det. Värt att nämnas igen alltså.

Utflyktsmål:

Processed with VSCOcam with c2 preset

pink4

Skåne. Din bästa tid är nu. Med knallgula vackra rapsfält, med äppel- & syrénblom och rosa blommande träd. I maj, då är Skåne som vackrast.

Kläder:
MalagaLittleSLEEPERSS15_Off-White_overview_01

Vill tipsa om det danska märket Pomp de lux har väldigt bra kvalitet på kläderna. Deras baskollektion är Oeko-Tex märkt och underkläder/pyjamas är GOTS-märkta. Dessutom till ett bra pris. Rekommenderas!

Skönhet:

Estelle & Thild
Personlig favorit. Älskar det svenska märket Estelle & Thild – det gör underverk för min hud.

Bilder: Call me cupcake, Lapland Eco store, Bonnier Fakta, Coop, Charlotta Lingwall & Ulrika Kullenberg, Pomp de lux, Estelle & Thild

3 Comments

 • […] Även om jag föredrar att klä barnen med kläder och undvika stark sol framför solkräm så måste man ibland smörja in barnen med solkräm – framför allt när de är på förskolan och man inte kan styra vilka tider de är i solen osv. Här är ett ekologiskt solkräm fri från kemiskt filter. Vi kör bara det här solskyddet till barnen. Absolut bästa! Har använt det i tre års tid nu. Finns hos Lapland Eco Store. Läs mer om solskydd i vårt inlägg här. […]

  Reply
 • Madde - Dagarna.nu
  18 maj, 2015 at 20:03

  Många bra tips på veckans lista

  Blir så trött på detta att man är blek. Jag blir aldrig brun utan bara röd, så jag undviker gärna solen.
  Känner tyvärr allt för många som har fått hudcancer :(

  Reply
 • Linda Griffin
  18 maj, 2015 at 11:07

  Älskar dessa listor! <3 Tack för alla tips!

  Reply

Leave a Reply