Menu
Veckans lista

Veckans lista

Inte för att den kommer precis veckovis, men vi kallar den veckans lista ändå. Håll till godo!

Livsmedel

Löfbergs lila uppmärksammar kaffeslattarna med sin kampanj Caffe Slatte, där man vill uppmana alla till att dricka upp kaffeslattarna. Enligt statistik från SCB och Naturvårdsverket häller den genomsnittlige svensken ut en hel kopp kaffe dagligen. Enligt Löfbergs egna beräkningar innebär svinnet att över 300 miljoner liter kaffe varje år går till spillo i svenska hushåll. Kaffe som rest långt och odlats på en plantage med förhoppningsvis schyssta villkor – men ändå. Så onödigt! Bra initiativ. Använd vitsiga #caffeslatte om du vill uppmärksamma i sociala medier.

Kläder

Svenska House of Dagmar satsar på ekologiskt odlad bomull i samtliga bomullsplagg i S/S 18 kollektionen. Bra där. Bild och tipstack: Make it Last.

Leksaker


Gulligaste djuren i naturgummi i stället för plastdjur. Finns hos EKO Tjusigt.

Sängkläder


Sötaste påslakansetet för småfolk med små vågor och fin färg, i ekologisk bomull från H&M Home.

Pryl

Morfar är en vetevärmare formgiven utifrån ett behov av närhet och trygghet. Det ska kännas som att få en varm kram eller som att ha en katt på magen med sin tyngd och värme. Låter ljuvlig såhär i sjuktider. Designad av Isabel Wagner & Olivia Tognelli Brontén för Designtorget.

Inredning

Granit skickade pressbilder på vårnyheterna. Ser ut att vara en hel del fina naturmaterial och en härlig hängmatta i brunt bland det nya.

Mat:

MatHem.se har blivit utsedd till årets ekobutik på Stora Ekogalan. Kriterierna löd: “Till en butik som arbetar med att aktivt öka tillgängligheten, exponeringen och försäljningen av svenska och närodlade ekologiska frukter och grönsaker och därmed bidragit till att öka intresset från konsumenten och öka efterfrågan på ekologiska produkter.”

Vi har också noterat att de köpt in sin första el-lastbil, med solceller på taket för att ladda upp batterierna. Denna sägs vara en prototyp och förhoppningsvis blir det snart fler.

 

No Comments

    Leave a Reply