Menu
Barn / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil / Mat / Shopping / Upplevelser

Veckans lista

Det är i slutet av augusti, skolan har börjat, vardagen och skördetiden är här. Helt fantastiskt med sensommar och tidig höst! Vi älskar hösten, här har ni vår höstlista som vi gjorde för några år sedan. De gyllene vackra kvällarna vid havet, solnedgången och naturen som blir så fantastiskt färgsprakande. 

Mode:

Jag tänker investera i en ulltröja till hösten. Den här från Filippa K är i merinoull och ligger högt upp på min önskelista. Ullen är mulesing fri – googla mulesing så ser ni vad det är för något hemskt. Som alltid när man investerar i kläder, fundera på var materialet, i detta fallet ullen, kommer från.

Barn:

Istället för fleece till barnen satsa på en ulltröja. Vi förklarar varför  i detta inlägget om barn & fleecekonsumtionen. Ulltröja från Nöstebarn.

Mat:

Den bästa tiden är nu. Skördetiden. Så himla lyxigt att äta egna solmogna tomater eller plommon från föräldrarnas gamla plommonträd. Det har stått där sedan jag föddes eller kanske långt innan och ger nästan lika bra skörd varje år. Älskar det! Och jag älskar plommon!

Ben&Jerrys lanserar mjölkfri glass! Hur underbart är inte det? Jag älskar deras glassar, nu är de Vegan-certifierade så att även veganer kan njuta av glassen.

Utflykter:


Foto: Terese W – Odds&ends

Sofiero – den stora trädgårdsfesten 25-27 augusti

Idag börjar den stora trädgårdsfesten på Sofiero här i Helsingborg. Där kan du låta dig inspireras av de främsta trädgårdsprofilerna och få gratis trädgårdsrådgivning och professionella tips till odlingen i din egen täppa. Njut av unika och kreativa idéträdgårdar som visar allt från det galet spektakulära till det enkla och jordnära. På den stora trädgårdsmässan kan du botanisera bland allt som hör trädgården till.

Läs mer & se fler bilder hos Terese på Odds&ends, här och här.

Foto: Flippa K, Nöstebarn, Charlotta Lingwall, Terese på Odds&ends

 

 

No Comments

    Leave a Reply