Menu
Hårvård / Inspiration / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil / Recept / Shopping / Skönhet / Veckans lista / Vegetariskt

Veckans lista

Som ett stort härligt påskägg – några dagar efter påsk – fullt med inspiration kommer här veckans lista. Håll till godo!

Mat:

Green Kitchen Stories har i samarbete med Kung Markatta (grym kombo!) tagit fram en vegetarisk grillskola. Vackert och inspirerande som alltid när GKS är i farten. Filmer, tips och recept som du hittar här.

Kläder:

UnderbaraClara Lidström och Annakarin Nyberg har gjort verklighet av sin dröm och startat klädvarumärket Miss Clarity. Så här beskriver de själva sitt projekt: “Vi sökte färgstarka, feminina kläder. Klassiska modeller med smickrande snitt som håller över tid och inte styrs av trender. Plagg som låter oss ta plats och inte begränsar. När vi inte kunde finna det vi sökte fick vi skapa det själva. Resultatet blev Miss Clarity.” Så inspirerande! Kläderna tillverkas i Europa i limiterad upplaga. Tygerna är Oeko-Tex® certifierade, processen för färg och tryck är GOTS-certifierad. Pressbilderna har duktiga Krickelin tagit.

Sötsaker:

Missa inte Joel Lindqvists Mat- och Chokladstudio om du har vägarna förbi Malmö. Passion, kvalitet, ekologi och hållbarhet är ledorden. “Hittar jag inte ekologiskt, närodlat eller handplockat lagar jag hellre något annat.” Låter förbaskat bra, och ser förbaskat bra ut. In och följ på Instagram som jag gör i väntan på nästa gång jag är i Malmö.

Barnkläder:

Badkläderna i Mini Rodinis senaste kollektion är tillverkade av minst 78% återvunnet material; skräp från haven, gamla fiskenät, kläder och mattor. Sen är dom otroligt fina också. Som alltid i vackra och lekfulla mönster som tilltalar både stora och små. Baddräkterna med volanger är galet söta. En annan favorit är de prickiga handdukarna och badrocken i GOTS-certifierad bomull.

Hygien:

I min idébok står just den här affärsidén. Skrev ner den för många år sedan, innan prenumerationstjänster hade blivit grejen. Så himla glad att någon gjorde verklighet av det, närmare bestämt Charlotta Larsson som är grundare till Ohno. Namnet är genialiskt! Och det handlar alltså om ekologiska tamponger rakt hem i brevlådan en gång i månaden.

Hår:

Bruns frisörer är en grön salong i Lund. Här färgar man med giftfri färg eller växtfärg av henna, indigo ,örter, vin, kaffe, svart te och olika avkok på örter. Helt naturliga ingredienser som och inte belastar avlopp, natur, miljö eller kropp. Jag slutade färga mitt hår för många år sen då det inte tål det, sen tycker jag än så länge att det är finast med naturligt också. Men lite sugen på att prova växtfärgning blir man allt. Har i alla fall provat deras egna schampo och balsam – Magisk citrus – hur härligt låter inte det? Kan absolut rekommenderas. Schampot kan man även beställa via hemsidan.

Välgörenhet:

Också glömmer ni inte köpa en majblomma eller två va? I år jättesöta röda med svarta prickar.

Har ni tips som ni tycker vi ska visa i Veckans lista framöver så går det bra att tipsa oss på mail@thinkorganis.se. Ha en fin vecka!

Bilder: Kung Markatta, Miss Clarity, Mat- och Chokladstudion, Mini Rodini, Ohno, Ulrika Kullenberg, Majblomman

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

No Comments

    Leave a Reply