Menu
Kläder & skor / Kläder & skor / Veckans lista

Veckans lista

Här kommer en ny ‘Veckans lista’. Denna gången har visst allt en koppling till saker vi har på oss. Men det är detta som har stuckit ut för mig i veckan, så håll till godo!

Kläder:

Rain jacket from the sea av Tretorn i samarbete med Naturkompaniet släpps på fredag och är designad av bästa Johanna Wikstrand Gartmyr. Den är tillverkad av nylongarn gjort av gamla fiskenät som driver omkring i havet. Över 650 000 ton nät tros flyta omkring. Så galet inspirerande när människor kommer på användningsområden för något som är ett hot mot miljön. Vänder det onda till något bra. ECOALF ligger bakom den återvunna nylontråden. Och så roligt att ett Helsingborgsföretag gör något bra av den. Läs mer här!

Pod:

Sköna och snygga Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow driver Säker stil tillsammans. Old news för många säkert då de har hållit på ett tag. Men jag har precis börjat lyssna och fastnat. Med en grundtanke i att hjälpa och uppmana alla att hitta sin egen stil och därigenom göra kloka och väl genomtänkta köp – och därmed välja plagg som håller länge och passar ihop med övrigt i garderoben. Genomtänkt helt enkelt. Dessutom pratar de mycket om att kläder som man känner sig snygg och bekväm i ger en självförtroende och gör att man faktiskt presterar bättre på t.ex. jobbet. Så sant, klokt och bra. Finns där poddar finns. Och här kan man anmäla sig till nyhetsbrevet.

Klädvårdstips:

Maria Soxbo på Husligheter tipsar om hur man fräschar upp sneakers som en gång var vita och hur en tröja som krympt i tvätten kan räddas!

Spara

Skor:


Kavat fortsätter att leverera underbara skonyheter till dom små. Här sneakers i återvunnet material. Och de här kommer ni få se mer av på TO framöver, våra grabbar kommer bo i dessa i vår. Ni missade väl inte klippen på Insta stories i veckan när vi packade upp våra? Fria från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten, precis som alla deras skor.

Bilder: Kenny Löfström, Säker Stil, Maria Soxbo, Kavat

Spara

1 Comment

Leave a Reply