Menu
Hemmet / Inredning / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil / Shopping / Skönhet / Veckans lista

Veckans lista

 INREDNING:
mokkasinlinne

Mokksin-Sofia har tagit drömmigt vackra bilder på Ellos sängkläder i linne. Serien är Oeko-Tex-certifierad och finns i olika färger, t.ex. en blåsvart som ser riktigt fin ut. Linne är ett underbart naturmaterial att sova i! Och hatten av för Sofia som hittar de mest fantastiska miljöer att fotografera i. Vackert!

SKÖNHET:

bersa ahlens
Åhléns lanserar en skönhetsserie med sina rötter i människans tradition att använda naturen som en källa till kraft. Ingredienserna är till 95%naturliga och alla är Fairtrade-märkta och går under varumärket Berså.

Serien innehåller duschcreme, handlotion, handtvål, kroppscreme, kroppslotion, kroppsolja, kroppsskrubb, presenttvålar och doftljus. Berså kommer i tre dofter som alla har olika egenskaper för kropp och sinne. Ängsklocka fungerar lugnande, Pomerans stärkande och Klätterros vårdande. Även produktförpackningarna har en naturlig koppling med sin design och form. Jag blir sugen på att lukta och prova.

MAT:

apples
Naturen svämmar ju nästan över så här års, bästa tiden på året om du frågar mig. Älskar den klara, höga och lite svalare luften som kommer med september, även om värmen håller i sig än. I år har vi inte ett enda äpple på vårt träd men det verkar annars vara ett riktigt bär- och frukt-år med rikliga skördar av allt från björnbär till plommon. Glöm inte ge bort till grannar, vänner, kollegor eller dagis om du har mer än du kan ta hand om. Rulla in äpplena i tidningspapper och förvara svalt och mörkt så håller de länge.

SKOR:

minka

De här fullkomligt ljuvliga är ett måste i småfolkets höstgarderob. Från bästa Kavat, tillverkat i Kumla och i kromfritt läder. Minka heter modellen. Visste ni förresten att företaget fick sitt namn av familjens hund, en tax som hette Kavat.

BARN:

havet_1
Galet söta giftfria taueringar för barn av IMIform finns hos Vintagefabriken. Bakom märket står två kreativa svenska tjejer som så långt det är möjligt strävar efter att arbeta etiskt och miljövänligt. Heja!

Bilder: Mokkasin/Sofia Jansson, Åhléns, Unsplash, Kavat, IMIform

1 Comment

  • Pernilla / Ekoenkelt
    19 september, 2016 at 10:29

    Åh, nu blev jag extra pepp att byta lakan till mina nyinköpta linnelakan – oklart dock om jag kommer lyckas styla lika fint! :)

    Reply

Leave a Reply