Menu
Barn / Hemmet / Kläder & skor / Livsstil / Miljö / Trädgård / Veckans lista

Veckans lista

Snart vår! Jag har vårkänslor trots att vädret utanför fönstret är grått. Vi kör en veckans lista tycker jag, det var ett tag sedan nu. Vi tipsar ofta om saker på vårt instagram-konto, följ gärna så ni kan ta del av det. Ha en underbar tisdag! /Charlotta

Blommor & bin:
2115574
Bina blir färre och skulle alla bin försvinna skulle vi, bland annat, få problem med att pollinera våra grödor.
Men ännu är det inte för sent! Planterar du någon av dessa blommor i din trädgård till sommaren hjälper du bina och vår miljö!

Är det okej att sälja 6 gram kaffe med 3 gram förpackningsmaterial?

KaffekapslarVilka onödiga förpackningar tycker du borde förbjudas?

Posted by KIT on Monday, 29 February 2016

Läs mer om kaffekapslar och deras miljöpåverkan hos Husligheter, hon har gjort ett väldigt bra inlägg om detta.

Skor:
750x500xIMG_3732-750x500.jpg.pagespeed.ic_-tt-width-756-height-504-bgcolor-ffffffveja-skor2
Snygga ekologiska skor från Veja. Veja-skor använder sig av en rättvis hantering av ekonomi, sociala initiativ och säkra miljöhanteringar för varje par skor de tillverkar. Med start 2004 slog Sebastian Kopp och Ghislain Morillion ihop sig med organiska bomullsodlare i norra Brasilien och gummiskördare från Amazonas för att skapa ett väldigt organiskt märke till sko-marknaden. Att även använda sig av vegetabiliska färger och kromfritt läder innebär att deras sko-tillverkning skapar miljömedvetna produkter. Tungmetaller från färgning undviks: istället används akacia extrakt som är säkrare och naturligt. Det är även anmärkningsvärt att hedra deras rättvisa behandling av sina anställda. 80 % av alla Vejas anställda är sammanslutna i ett fackförbund och får rena och säkra arbetsvillkor.

Citat:
IMG_5179
Oscars vinnaren Leonardo DiCaprio’s tacktal i förra veckan:

“Klimatförändringen är på riktigt, det sker här och är det största hotet mot mänskligheten. Vi måste jobba tillsammans och sluta förhala. Vi måste stödja världens ledare som inte talar för stora förorenare eller de stora företagen utan för mänskligheten, världens ursprungsbefolkningar, de miljarder av underpriviligerade som påverkas allra mest, våra barnbarn och de människor vars röster har drunknat på grund av girighet. Låt oss inte ta den här planeten för givet. Jag tar inte den här kvällen för givet, sa DiCaprio från scenen.”

Läs en intervju med Leonardo DiCaprio och hans fantastiska arbete för klimatet & miljön i senaste numret av Svensk Natur (Naturskyddsföreningens medlemstidning). Intervjun går även att läsa här.

Barn:
kavat_halland
Kavat lanserar sneakers i återvunnet material. Kavat är kända för sin fantastiska kvalité för både stora och små fötter och nu i vår utökar de sitt miljö– och hållbarhetsengagemang och lanserar sneakers som delvis framställts av återvunnet material. Skorna är lika slitstarka som nya, men med mindre påverkan på miljön där ovandelen och sulorna är tillverkade av återvunnet material, något som varumärket vet efterfrågas alltmer idag utav miljömedvetna föräldrar. Modellen Närke är en snygg sneakers med lättviktssula och gummibotten som ger ett säkert fotgrepp. Modellen Halland är en vattentät sko med samma egenskaper och dess inre membran och osynliga sömmar erbjuder även extra andningsförmåga, perfekt för små aktiva fötter. Modellerna är lätta att underhålla, eftersom de kan tvättas i en vanlig tvättmaskin på 30 grader. Skorna finns i fyra olika färger i storlekarna 22-33 och kostar från 599 kronor.

Foto: Illustration av Hanna Rosengren, Video av KIT, Veja, Charlotta Lingwall, Kavat

No Comments

    Leave a Reply