Menu
Livsstil / Veckans lista

Veckans lista

Väska:

dotsminirodiniDen här fina tygväskan i 100% ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull skulle jag gärna packa picknick eller extrakläder i eller ha som strandsväska till sommaren. Eller för den delen bära hem varor från affären i. Jag har sagt det förut men tygväskor är väldans användbara. Man kan ju packa med den när man är ute och reser, så vips har man extra utrymme att packa i om man av någon anledning skulle ha mer med sig hem än när man åkte. Det har ju hänt. Den här kommer från Mini Rodini, du hittar den här.

Hår:

voltairekokosolja

Våra pojkar har en del skorv i hårbottnen från och till. Ingen farligt men det ser inte så kul ut. Jag masserar in kokosolja, Renée Voltaires doftfria är vår favorit men tycker man om doften av kokos kan man ju köra på vanlig. Jo, masserar in det i hårbottnen och låter verka ett par timmar, sen sköljer vi håret med varmt vatten och schamponerar med milt schampo. En hel del lossnar av sig själv när man masserar och sköljer och resten är lätt att peta bort. Dessutom är kokosolja bra för håret och fungerar fint som en inpackning. Två flugor i ett alltså.

Bad:

badponchoMina pojkar är tyvärr för stora för den här, men en sån mysig och praktisk grej att gosa in sin unge i efter ett bad tänker jag. Den här med fina vågmönster kommer från Göteborgs-märket Emma & Malena och finns i webshopen hos Le Kiosk. Oeko-Tex bomull till 100%. Det finns även handdukar med samma mönster.

Hud:

evelinasekologiskasalvaLotta tipsade i förra veckans lista om bra produkter för röda kinder. Jag spinner vidare på det och tipsar om alltid lika inspirerande Evelinas hemmagjorda salva som ska vara bra för väder och vind samt mjuka upp och lugna. Kanske bäst av allt är att den är gjord på bara tre ingredienser! Här kan du till exempel få tag på dem.

Håll Sverige rent!

nyhet_hsrOrganisationen Håll Sverige Rent uppdaterar sin logga i ny färg (som förresten föreställer granar som reflekteras i en vattenspegel, och som ritades 1962 av konstnären Billy Good) och öppnar för kampanjer på flera olika språk för att nå ut bredare. Förra årets skräpplockar-kampanj lockade 800 000! att delta och i år hoppas man på ännu större engagemang. Jag kommer att tänka på Instagram-kontot Supermiljöbloggen som plockar #ettskräpomdagen. En riktig vardagshjälte.

Nytt år och nya rutiner:

helgbrodSnö i Skåne, äntligen! Och vi passar på att njuta. Förra helgen var full av pulka och kälkåkning, skridskor och såklart varm choklad och bullar i ryggsäcken. Vi har en ny helgrutin, eller jag hoppas i alla fall att det ska bli en, åtminstånde antingen på lördagen eller söndagen. En av oss går upp tidigt med barnen när de vaknar, och äter frukost med dem, den andre får sovmorgon. Sen byter man så att den som gick upp först får gå och lägga sig igen när den som haft sovmorgon har vaknat, och den andre kan då äta en frukost till med barnen eller så kan man till och med ta tid på sig att göra eget bröd eller scones eftersom den där värsta morgonhungern hos barnen redan är släckt. Och andra frukosten kan man äta tillsammans allihopa med nybakt bröd. Riktig lyx! Sen har man förhoppningsvis två utvilade föräldrar och en mätt familj redo för äventyr.

Bilder: Mini Rodini, Renée Voltaire, Le Kiosk, Evelinas ekologiska, hsr.se, Ulrika

No Comments

    Leave a Reply