Menu
Hudvård / Kläder & skor / Livsstil / Mat / Skönhet / Veckans lista

Veckans lista

Nyhet:

klimatavtalI helgen klubbades ett globalt klimatavtal i Paris, världens första. Och många verkar nöjda. Låt oss hoppas att det är en vändpunkt för en bättre och tryggare värld, som någon av deltagarna sa. Bland annat sattes ett temperaturmål för den globala uppvärmningen på plus max 2 grader. Och ländernas klimatplaner och mål ska följas upp vart femte år med start 2018. Läs mer här!

Mode:

swedishstockingsLagom till julbord och julmys så köpte jag två par Swedish stockings, i svart och midnattsblått. Det är nylonstrumpor av återvunnen nylon. Hållbar design med hög kvalité och jag tokgillar!

Mat:

filmjolkslimpa2Vår saknade bloggkollega Térese skrev om Filmjölkslimpa som jag blev himla sugen på. Ett sånt där smart bröd som inte behöver jäsa. På jullovet ska jag prova. Mer om brödet här.

Skönhet:

thepureboxVi fick prova novemberboxen av The Pure Box. Det är 5 naturliga skönhetsprodukter som skickas ut en gång i månaden och som det går att prenumerera på, och med olika innehåll varje gång. Man får till bra pris prova bra produkter, som en present till sig själv som kommer på posten. Den här boxen innehöll till exempel kaffeskrubb från Gröna Gredelina som jag tyckte var fantastisk.

Doft:

20-HCDoften av doftljus som samtidigt sprider värme, det är väl nåt av det mysigaste just nu. Julstämning kan man få på så många olika sätt, doften är en. När jag klickade hem julklappar från Ecosphere såg jag vackra doftljus av sojavax från P.F. Candle company. Jättefin julklapp.

Lyssning:

mh15Musikhjälpen är igång och samlar i år in pengar med temat “Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Inte trodde man att det är så många som 100 miljoner människor som flytt på grund av klimatet, under de senaste fem åren.
Följ Musikhjälpen i P3 eller SVT, och önska en låt genom att skicka ett SMS till 72 999. Inled meddelandet med hur mycket du vill skänka: 50, 100, 200, 300 eller 500 kronor. Skriv sen artist, låt och motivering.

Det finns massa andra sätt att delta, läs mer här!

Läsning:

meravegoÄnnu mera vego är uppföljaren till Mera vego och minst lika bra. Av Sara Ask och Lisa Bjärbo. Den kom ut i veckan som gick, alldeles lagom innan jul. Och jag är så tacksam för denna fina och inspirerande bok som får mig att laga mer vegetariskt. Till lunch i dag gjorde jag Solrosbollar som är ett recept ur boken, och man hör ju på namnet att det var ljuvligt! Lisa var förresten vår allra första gästbloggare här förra hösten, här hittar ni det inlägget.

Bilder: Ulrika, Swedish stockings, Térese/oddsends.se, The pure box, P.F. Candle co, Musikhjälpen, Lisa Bjärbo/@onekligen

1 Comment

 • Pernilla / Ecosphere
  15 december, 2015 at 10:33

  Vad kul att du gillade strumpbyxorna, verkligen grym kvalitet! Jag brukar annars alltid ha sönder mina på direkten men Swedish Stocknings har hållit hur bra som helst – hittills inga trasiga på lååång tids användning.

  Och ÅH vad roligt att även du fastnade för doftljusen – designen är helt underbar (för att inte tala om dofterna då, men jag är ju lite partisk här, hehe…)

  Kaffeskrubben från Gröna Gredelina har även jag ståendes här hemma – kul att du gillade den! Har inte hunnit prova ännu, men allt man hört om den gör att första testet lär båda gott.

  Reply

Leave a Reply