Menu
Hudvård / Livsstil / Recept / Shopping / Skönhet / Veckans lista

Veckans lista

Skor:

yourblankensRiktigt snygga skor i ekocertifierat skinn. Bakom Blankens står en driftig entreprenör och en rutinerad skomakare som ville göra riktigt bra skor; bekväma, hållbara och moderiktiga. Jag måste säga att det ser ut som att de lyckats.

Hemlagat:

Evelinas ekologiska krobbsskrubbEvelina gör de mest ljuvliga kropps- och hårvårdsprodukter, ofta av saker man har i skafferiet. Den här kropsskrubben med kanel är jag väldigt sugen på att göra. Och vilken fantastiskt gå-bort present i advents- och juletider. Eller julklapp för den delen. Hela receptet hittar du här.

Dryck:

teadventI morgon är det första december. En av de bättre kalendrarna måste vara te-adventskalendern med 24 olika ekologiska lösviktsteer. Jag har varit sugen på att prova i flera år. Förra året var vi några kollegor som satte ihop en egen, och det är ju en variant.

Kroppsvård:

moonsunMoonsun organics produkter är jag sugen på att testa. Beeswax body oil till exempel, det låter som något riktigt snällt mot vintertrött hud.

Mat:

soppaMed risk för att bli tjatig. Men soppa, så himmelens enkelt och gott. Och nyttigt och vegetariskt. Och snabblagat. Ett gott bröd och en soppa värmer gott när det stormar utanför fönsterna. Och kan bli precis så festligt som man vill med rätt dukning och dryck till. Jag håller mig till ungefär det här receptet men varierar grönsakerna efter vad som finns hemma.

Husmorskur:

madebymaryMade By Mary är alltid så otroligt inspirerande med vackra bilder och hållbara recept. Den här husmorskuren med nejlika, citron, honung och ingefära har jag gjort. Man får göra vad man kan för att klara sig undan förkylningar och elaka baciller. Är det dessutom så här vackert och gott så finns det liksom inget att tveka på. En bok lär förresten också vara på gång, den kan inte bli annat än ljuvlig!

Läsning:

klimatangestJag läste i lokala dagstidningen om klimatångest. Om hur en resa till Kina startade ett stort engagemang och om hur svårt det kan vara att hitta sitt sätt att hantera kunskapen och ångesten det kan innebära, och att vända det till något positivt och konstruktivt. Intressant! läs hela artikeln här.

Bilder: Blankens, Evelinas ekologiska, Te-adventskalendern, Moonsun organic, Ulrika Kullenberg, Made by Mary, Julia Lindemalm/Helsingborgs Dagblad

No Comments

    Leave a Reply