Menu
Hemmet / Inredning / Livsstil / Mat / Odling / Träning / Veckans lista

Veckans lista 1/19

Det var ett tag sen vi körde Veckans lista, lite inspiration kan behövas i gråa januari. (åtminstone i Skåne) Här kommer lista nr 1/2019. De andra listorna hittar ni under kategorin veckans lista – här. Ha en fortsatt underbar vecka! /Charlotta

Inredning

Bruno Mathssons Karin är en klassisk fåtölj som är lika snygg som skön. Jag har länge haft den på bevakning på auktioner, för den är som allra finast och mest prisvärd när den är vintage.
Men ännu har jag inte haft någon tur… jag hoppas kunna buda hem en snart. Bild: Bukowskis

Fin vintage Triplex-lampa finns att buda på här. Ulrika och hennes man har upphovsrätt att tillverka Triplex och tillverkade lamporna på beställning förut. För tillfället tar de dock inte emot några beställningar. Bild: Bukowskis

Mat

Overnight oat, varför har jag aldrig provat det? Gröt är enkelt, nyttigt och mättande. Jag som älskar gröt i alla dess former måste prova, så smidigt att bara ställa in i kylen och ta fram morgonen efter! Tänker addera lite gott som kanel, jordnötssmör, chiafrön och svenska ekologiska blåbär. Om ni googlar “overnight oat” så hittar ni massor av recept och inspiration.

Hälsa

Vad gör du för att koppla av och må bra? Vad får dig att varva ned? Långa promenader i naturen med min glada hund och yinyoga hemma (där jag trivs bäst) är det som gäller för mig, jag mår så mycket bättre då. Min rygg tackar mig och min huvudvärk försvinner. Har en app i telefonen som är superbra, den bygger på Magdalena Mecwelds bok “Vila dig i form med Yinyoga“.

Det som är bra med Yinyoga är att det passar alla åldrar och kroppstyper. Den kan göras av vem som helst, när som helst och var som helst. Du behöver inte någon särskild utrustning eller ens byta kläder. Den är en av de enklaste yogastilarna. Den gör stela muskler smidiga, strama leder rörliga och ett rastlöst sinne stabilt. Nyckeln är att ligga länge i ställningarna, tre eller fem minuter (om du kan), eller längre.

Och så bestämmer du själv när du vill göra det, i din egen takt och hur länge du vill. Var som helst när som helst. Börja med 5 min varje dag och bygg gradvis upp det. Läs mer om appen och boken här.

Trädgård

Ulrika tipsade förra vårvintern om hur man enkelt och billigt gör egna små krukor av tidningspapper. Se inlägget här. Nu börjar det nämligen klia lite i mina fingrar, jag börjar planera årets sådd och tänker att jag skall utöka med två pallkragar till.

Främst vill jag så – förutom jordgubbar, vinbär och hallon som redan finns i trädgården – morötter, potatis, ärtor och tomat. Det är min standard, ingen sommar utan potatis, morötter, tomat och ärtor.
Men vill utöka lite, vi får se vad det blir av det. Man ska ju ha tid och ork att sköta om allt…

Ni som odlar – vad är det första ni sår? Är ni igång?

Foto: Bukowskis, Jennifer Pallian, Vila dig i form, Ulrika Kullenberg

1 Comment

  • Emma Thun
    31 januari, 2019 at 20:57

    Samma bevakning här :) drömmer om en Karin i fint brunt slitet läder <3

    Reply

Leave a Reply