Menu
Veckans lista

Veckans eko-lista

Inredning:

Sustainable living för mig är att inte slänga pengar på saker som jag vet går sönder inom kort eller saker som jag inte känner mig säker på. Det är sällan jag impulshandlar utan jag går ofta och funderar länge på inredningsprylar. Hellre lägga lite mer pengar på något som jag vet att jag kommer ha länge. Ett tips är att fynda på Blocket och Tradera. Jag är toknöjd med min Myran som fyndades på Tradera för under halva priset av vad en ny kostar.

2015-04-09 20.56.46

Hår:

Kämpar fortfarande med att hitta det perfekta schampot för mitt hår. Mellan tvättningarna har jag nyligen upptäckt detta torrschampo som är 99,7% naturligt. Känns helt okej och håller helt klart en hel dag! Jag köpte mitt på Åhléns, men du hittar det även här på Eleven.

kisbydryshampo_500x500

Accessoar:

Min nya Stig från Sandqvist. Obehandlad canvas (det vill säga ingen konstig impregnering) och läderdetaljer av vegetabiliskt garvat läder. Tror minsann jag är lite förälskad!

TV-program:

Närodlat, återbruk och loppis. Ni missar väl inte Trädgårdstisdag? Och nytillskottet Malin som är vegetarian och som kanske kan inspirera Tareq till lite mer vegetariska recept. Vi hoppas på det!

2583227-jpg

Blogg:

logo

Tipsade tidigare veckan om en matblogg, som nästan enbart har med vegetariska recept. En helt vegetarisk blogg däremot drivs av Gustav Johansson. I like it a lot! Ett tips är också att spana in de snygga postersen med vegorecept i samarbete med Owl Streets.

Barn:

Tummen upp för Lindex som numera har många GOTS-märkta plagg. Jag saknar däremot att man inte kan se vilka plagg som har märkningen på deras hemsida. En del är bara märkta med Sustainable Choice.

S0000007233599_F_W40_20150203093521

Skönhet:

2015-04-13 21.30.10

Har tipsat på Instagram om denna handkräm från C/O Gerd tidigare. Men I really, really like it! Så det får även bli veckans skönhetstips här. Ekologisk och svensktillverkad i Jokkmokk! Jag har även testat att smörja äldsta sonens eksem med den, och jag tycker nog att det hjälpte! Otroligt prisvärd och jag som är svag för produktdesign gillar verkligen denna.

Bok:

Att vara här mer och nu är för mig ett hållbart sätt att leva. Jag har själv varit väldigt stressad och jobbar mycket med att förändra tankar och att verkligen vara i nuet. En bok som har hjälpt mig en bit på vägen är “Lär dig leva: Mindre stress – mer närvaro“. Den toppar boklistorna just nu, så det känns som att vi är ett gäng som behöver stressa av.

2015-04-30 11.41.47

4 Comments

 • Sofia | Avocado Baby
  6 maj, 2015 at 19:57

  Har du testat Rahuas schampo och balsam? Mycket bra, både INCI och resultat.

  Reply
  • Desireé
   3 juni, 2015 at 13:12

   Hej Sofia! Har tyvärr missat din kommentar. Nej, det har jag inte. Ska försöka kolla upp det! :) Tack för tipset! Ha en fin dag! / Desireé

   Reply
 • BackstageiMammalivet
  4 maj, 2015 at 14:33

  Vilken inspirerande lista! Jag läser/skriver mycket om frivillig enkelhet / minimalistisk livsstil men har inte förrän på senare tid tänk på hur det går hand i hand med att leva mer hållbart. Tack för boktips! Reserverade den direkt på biblioteket.

  Reply
  • Desireé
   3 juni, 2015 at 13:12

   Har tyvärr missat din kommentar, men det om något går väl verkligen ihop med att leva mer hållbart! :) Tack för att du gillar! Ha en fin dag! / Desireé

   Reply

Leave a Reply