Menu
Hudvård / Kläder & skor / Livsstil / Mat / Skönhet / Veckans lista

Veckans eko-lista

Dags för veckans eko-lista! Jag hoppas ni gillar! Har ni tankar och önskemål om veckans lista, så skriv gärna ett mejl eller lägg en kommentar! / Desireé

Skönhet

Jag använder enbart Maria Åkerbergs produkter till ansiktet och jag är så galet nöjd! Under åren har jag haft problemhy och när jag äntligen hade hittat ett märke som fungerade, så var jag lite rädd för att gå över till naturliga, ekologiska produkter för många säger att det tar en stund för huden att vänja sig, men icke! Jag har aldrig haft så fin hy sen jag gick över till deras produkter. Min favorit bland alla dessa är Papaya Peeling. Doften och känslan när man masserar in den i ansiktet… Ja, den slår allt. Den lämnar huden otroligt mjuk och fräsch. Sen är ju Maria Åkerberg ett svenskt märke och alla deras produkter tillverkas i fabriken i Frillesås. Känns som att de skulle förtjäna ett helt eget inlägg om deras produktion och tänk. Stor tumme upp!

2015-05-29 21.24.01

Tv-program

Denna vecka har Halv åtta hos mig haft vegetarisk vecka. Bland kockarna som bjöd hem hittar vi Jävligt gotts Gustav vars blogg jag tipsade om sist jag skrev listan. Missade ni det, så hittar ni veckans avsnitt på TV4 Play!

halvåtta3-640x450

Mat

Just nu är det fokus på det här med matsvinn, och vad kan då vara bättre än att tipsa om att göra bananpannkakor av era övermogna bananer (eko förstås!). Perfekta mellanmålet eller frukosten. Serveras med färsk frukt och kanske en klick jordnötssmör?

2015-05-30 13.44.52

Växt

Nu är det ju verkligen “den blomstertid nu kommer”. Skulle dock önskat lite varmare och skönare sommarväder, men det går att njuta av de härliga växterna ändå. Just nu är min favorit Hortensia.

2015-05-28 15.51.34

Blogg & Instagram

Min fina vän Kitty driver en hälso-rawfood-vegetarisk blogg. Kitty är även lic. personlig tränare och sångerska och hon är aktuell med sin första musikvideo. Jag är och blir otroligt inspirerad av henne och hennes Instagram-konto där hon bjussar på det mesta!

granolakitty

Bok

Denna bok står på min inköpslista. Har kikat på den i butik, men ännu inte kommit till skott att beställa den. Tror den skulle passa mig ypperligt, som äter kött kanske en till två gånger i veckan.

9789176171257_1_45620

Kläder

Något jag mer eller mindre har lovat mig själv är att bli bättre på det här med att köpa bra och bättre kläder. Färre plagg, och bättre kvalité. Jag vill se ekologisk bomull, gärna Fairtrade-märkt och GOTS-märkta plagg. Det finns några fina webbutiker som har fokus på just detta, och hos Ecosphere hittade jag dessa dösnygga shorts. Sen om jag skulle visa mina bleka ben i dom, det är ju en annan femma.

81011-393ec7055f2c4b74b068c5d0b80997c2

Bilder: javligtgott.se, Desireé Sögaard, Kitfit.se, Adlibris, Ecosphere.

6 Comments

 • Pernilla / Ecosphere.se
  1 juni, 2015 at 09:05

  Vad kul att du gillar shortsen – dom är verkligen supersnygga (och ack så sköna!). Men det där med bleka ben ja, I hear you. Maj månad bjöd ju inte direkt in till någon som helst solbränna.. :)

  Och tack för tips om peeling, jag behöver köpa en ny och den där låter ju alldeles fantastisk!

  Reply
  • Desireé
   1 juni, 2015 at 10:19

   Ja, alltså jag är rädd att jag bländar någon, haha. Maria Åkerberg har en bra brun-utan-sol faktiskt. Ska nyttja den nu massor. Och jag tror du kommer älska peelingen! Ha en fin dag! :)

   Reply
 • Nilla Tankebubblor
  31 maj, 2015 at 16:13

  Maria Åkerberg är verkligen favoritprodukter för ansiktet!

  Reply
  • Desireé
   1 juni, 2015 at 10:20

   Grymt bra! Jag vill och måste testa deras make-up snart med! :)

   Reply
 • Sofia | Avocado Baby
  31 maj, 2015 at 11:43

  Hurra för papaya peeling! Upptäckte den för några veckor sedan och ä l s k a r den.

  Reply
  • Desireé
   1 juni, 2015 at 10:20

   Ja, den är helt underbar! :)

   Reply

Leave a Reply