Menu

 Detta inlägget är ett samarbete med Bygghemma.se 

Ungefär nu är väl längtet efter ett växthus som allra störst. Tänker att denna sommaren måste bli bättre, rent vädermässigt, än vad den förra var i nordvästra Skåne, för sommaren 2017 var i ärlighetens namn den regnigaste och kallaste sommaren jag vet. Ett växthus hade gjort saken lite bättre. Tänk att kunna gå in där när det regnar liksom, och att kunna driva fram lite ätbart trots att allt utomhus regnade bort.

Jag är uppvuxen med växthus och i det har det odlats en massa. Det har inte varit något växthus som man sitter och myser i utan här har det varit maxat med växter. Rädisor tidigt, tidigt på våren, sen tomater, chili, gurka, paprika, vindruvor. Doften av solvarmt växthus fullt av tomatplantor när man vattnar det, den är helt fantastisk. Och att skörda sina egna tomater är typ oslagbart. Går på inget vis att jämföra med en köpt tomat.

Man kan väl säga att min mor har gröna fingrar. Ni ser ju, det är knappt man ser växthuset för allt grönt både i och utanför. Just den här gången tror jag hon skulle visa barnen sin padda. Min minsta tyckte det lät jättekonstigt med en padda i växthuset, men han ville gärna se den. Förvåningen/besvikelsen/rädslan (säkert en blandning av alltihop) när paddan inte var en platt sak som man kan spela och titta på film på, utan ett hoppade djur, det är den ser ni på bilden. Och intressant ändå det där med att ord får olika betydelser för olika generationer. Min farmor skulle inte veta vad en iPad är.

Barnen älskar att gå in i mormors växthus och plocka tomater och vindruvor och stoppa rakt i munnen. Och att vara med och vattna. Det är nog det där med solvärmen och doften tänker jag, och drömmer vidare om ett eget växthus. Hos Bygghemma.se finns prisvärda och fina, till exempel detta eller detta skulle jag inte tacka nej till.

Vi är förresten igång med årets sådd, mer om det en annan dag!

Inlägget är ett samarbete med Bygghemma.se – Läs mer om vår policy kring samarbeten.

No Comments

    Leave a Reply