Menu
Barn / Livsstil

Vårt projekt

Vi håller på att göra i ordning ett litet, litet sommarhus på landet. Och det är första gången jag känner att det här ska jag äga tills jag dör. Och sen ska mina barn ha det. Så har jag inte känt med något boende vi haft eller har. Men det här är annorlunda. När vi tog över förra våren fanns ett ännu mindre sommarhus än det som finns nu. Vi byggde på lite, men det är fortfarande litet. Vi vill ha det så, det ska inte vara bekvämt och rymligt som hemma, utan mysigt, genomtänkt och nära. Här ska man bara vara tillsammans.

glimminge2

glimminge3

Plocka blommor, ligga i hängmattan, måla, läsa en bok, spela spel, fånga ödlor, titta på när myrorna arbetar i myrstacken, gräva, låta solen värma näsan, laga god mat. Ni fattar.

odlan1

Axel2

glimminge1

Snart har vi övernattningspremiär. Vi bygger våningssängar, mysiga krypin som barnen älskar. Vi tar ut svängarna med färgerna, vågar lite mer än hemma. Möblerna är gamla loppade eller platsbyggda för att optimera utrymmet. Vi syr kuddar, borrar, sågar och bankar. Och till Midsommar sa vi, då kanske vi kan sova där för första gången.

5 Comments

 • […] lördags träffades vi här med barnen för en härlig dag i skogen medan våra män var på annat håll. Mycket bus, lek och […]

  Reply
 • Jenny / Ekomamma i stan
  11 juni, 2015 at 22:33

  Åh, vad kul! Läser gärna mer om det och ser gärna inomhusbilder (och planritning om du kan tänka dig att visa). Vi har långsiktiga planer på sommarhus (vi har en tomt) och då och då får jag ett ryck och kollar kataloghus men alla är så himla stora. Jag känner precis som du att på ett lantställe så kan det vara litet och mysigt.

  Reply
  • Ulrika
   15 juni, 2015 at 18:43

   Absolut! Det här är knappt 30 kvm, så det är verkligen inte stort, men det räcker! :)

   Reply
 • Händelsevis
  9 juni, 2015 at 13:46

  Åh vad härligt! Ni kommer få en sådan skön sommar i det där lilla huset! Vill jättegärna se inomhusbilder också :-)

  Reply
  • Ulrika
   10 juni, 2015 at 23:21

   Ja, det hoppas vi! Ja men det kommer säkert lite bilder från insidan också när den är lite mer färdig :)

   Reply

Leave a Reply