Menu
Gifter i vardagen / Hemmet / Rengöring

Vårstäda miljövänligt

Vi fick ett nyhetsbrev i vår inbox som vi bara måste dela med oss av. Pure Effect tipsar om hur man bäst städar miljövänligt!

PureEffect-golv-vår2016
PureEffect-wallpaper-vår2016

Pure Effect kickar igång 2016 tillsammans med inte mindre än tio nya återförsäljare och delar med sig av sina bästa tips för en miljövänlig vårstädning.

– Eftersom vi brinner för bättre hälsa och miljö har vi hunnit samla på oss en del tips på hur man enkelt kan städa utan att smutsa ner naturen eller vår egen inomhusmiljö. Att använda bioteknik och städande bakterier är en självklar del i det och löser faktiskt många små problem i vardagen. De löser till exempel upp fett oerhört effektivt och tar bort lukt som kemi inte klarar av. Men det finns också mycket annat man kan göra för att städa på ett renare sätt, säger Linda Nordin.

Lina och Lindas 6 bästa tips för miljövänlig vårstädning:

🌿 Snabbröj med 15-minutersknepet. Solen skiner och ingen vill väl storstäda. Sätt alarmet på en kvart, välj bra musik och alla röjer vad de hinner. Gör underverk för en skönare hemmakänsla!

🌿 Vårstäda båten med omsorg om våra vatten. Bioteknik gör rent på riktigt, utan mängder av kemikalier som annars rinner vidare ner i sjöar och hav. De goda bakterierna från biotekniken finns redan i våra reningsverk, där de hjälper oss med den biologiska nedbrytningen. Många av Sveriges 100 000 fritidsbåtar har dessutom problem med lukt i toaletten – ett problem som du löser med en skvätt bioteknik i septitanken. Fråga i din båtbutik!

🌿 Rensa garderoberna och skänk vidare. Att rensa ger ger nytt liv till stökiga, fullpackade garderober. Tänk på att göra varje plaggs livscykel så lång som möjligt. Skänk vidare till vänner och hjälporganisationer och lämna övrig textil till återvinning. 2014 konsumerade varje svensk ca 13 kilo textil per person, 8 kilo per person kastades i soporna utan att återvinnas. Och du, tänk hållbart mode som du kommer gilla länge om du shoppar nytt i vår!

🌿 Vädra – tänk stort men kort. Byt ut den trötta vinterluften mot frisk vårluft i ett snabbt korsdrag. Tänk på att stänga av värmen om du har element på. Öppna rejält korsdrag under 5 minuter och stäng sedan för att spara på energin och klimatet.

🌿 Fräscha upp kaffekannan. Häll ett par teskedar bakpulver i kannan och fyll på med kokande vatten. Låt stå medan det bubblar, borsta ur med diskborste och skölj sedan ur kannan.

🌿 Färska kvistar och nytt liv till gamla vaser. Fira in våren med färska snittblommor, eller bara de enklaste kvistar från syren, äpple eller körsbärsträd. Passa på att tvätta bort matta, smutsiga kalkrester från blomvatten i vasen. För att få bort kalk krävs ett surare pH som i Pure Effects Kalkrent. Häll i och diska av, låt gärna stå en stund vid tuffare fläckar.

städduk-borste-vår2016

Bland nya återförsäljare av Pure Effect finns Green Matmarknad, Zandvoort, Mathem, Ab Småland, Arvika Städservice, INRX, Happy You, Mat.se, Betonggruvan och Enström & Blom.

För fler smarta städtips, besök www.pureeffect.se och följ på Instagram @pureeffectsweden 🌿 Facebook /pureeffectsweden

Om Pure Effect

Pure Effect lanserades i Sverige 2014 av entreprenörerna Lina Segerdahl och Linda Rosendahl Nordin – först på marknaden att erbjuda bioteknologiska rengöringsprodukter för hemmet. Produkterna baseras på en aktiv bakteriekultur som gör rent på djupet. Pure Effect:s rengöring är tuff mot fett, lukt och smuts och samtidigt snäll mot människor och miljö.

Pressbilder & städtips från Pure Effect.

1 Comment

 • Therese
  20 februari, 2016 at 11:12

  Tror att jag läste om Pure effekt här på TO första gången. Har använt det över ett år nu och är det bästa städmedel man kan städa med. Har rensat bort nästan allt från städskåpet… Känns rent och fräscht när men städat med Puré effekt och så blir det inte ngr feta ytor av kemikalier och tillgjorda dofter! Doftar egentligen ingenting, men tar bort dålig lukt så känns som väldoft iaf. Har aldrig känts så rent hemma tidigare!
  Tumme upp för Pure effekt – alla birde använda det!!
  Tack för en bra blogg men bra ekotips!
  /Therese

  Reply

Leave a Reply