Menu
Livsstil / Mat / Recept / Vegetariskt

Varsågod, ett middagstips!

nudlar

mangoglass

Snabbt, enkelt och väldigt gott. Låter som ett bra middagstips eller hur? Vegetarisk härlig nudelsoppa och en mangoglass på det.

Ta dina favoritgrönsaker, jag valde blomkålsbuketter och blomkålsblad, pak choi, salladslök, morot, lime, ingefära, chili och vitlök. Fräste grönsakerna i lite olja, sen i med kokosmjölk. Smaka upp med ostronsås och sesmolja, låt puttra en stund, sen i med glasnudlar. Färdigt efter några minuter. Beroende på mängden kokosmjöl så blir det en soppa eller mer en gryta. Välj det du gillar bäst.

Efterrättstipset är en egen, lyxig glass helt utan tillsatser. Koka en puré på hallon, mango eller havtorn, ca. 200-300g (frusna eller färska frukt/bär+lite socker och lite vatten, mixa sen slät till en puré. Använder man hallon eller havtorn så måste de hårda kärnorna silas bort). Lägg 2 gelatinblad i blöt i kallt vatten. Koka sen upp 300g grädde med 75g socker. Blanda ner gelatinbladen och vispa ihop med purén. Smaka av, tillsätt lite honung om den behöver sötas upp mer. Frys in i lämpliga formar. Beroende på storlek tar det olika lång tid innan glassen är färdig, min behövde 2 timmar i frysen.

Gelatinet gör så att inte glassen smälter ut utan håller formen, men går såklart att skippa om man vill ha rätten helt vegetarisk/vegansk.

Billig, enkel men ändå festlig mat utan några konstigheter. Perfekt en lördag som den här.

 

1 Comment

  • […] Garant breddar sitt utbud av frusna ekologiska bär. Havtorn blir jag extra glad för eftersom jag har ett recept på havtornsglass som är något av det godast som finns. Inte nog med att havtorn har varit svårt att få tag på, här kommer den i ekologisk, frusen variant och jag kan bara gilla. Receptet hittar ni här. […]

    Reply

Leave a Reply