Menu
Livsstil / Pyssel & utflykter / Upplevelser

Världens största skattjakt

I sommar har vi provat Geocaching i familjen för första gången, gammalt för några kanske, men säkert nytt för fler än oss. Och så häftigt! En ny värld som öppnar sig. En värld full av skatter. Titta på videon, den förklarar snabbt och enkelt hela grejen. Mycket bättre än att jag ska försöka.

Det roliga är att man ser på sin närmsta omgivning med nya ögon, man undrar hur många och vilka som vet att det ligger en liten skatt gömd precis just där som alla andra bara går förbi, och att det också tar en till nya fina platser.

geocaching

Och så är det ett alldeles utmärkt sätt att hitta på något tillsammans, barn och vuxna, för det är spännande för alla åldrar. Första skatten vi hittade var en pytteliten filmburk som finurligt satt fast med en magnet under en ståltrappa. Och vilken glädje när man hittar! Och ännu bättre om det är en skatt med små saker i, där man får ta med sig något hem om man lägger dit något annat i utbyte. Barnen har satt i hop ett kit med småsaker som vi har med oss, ifall ifall. Och en penna, man måste alltid ha med sig en penna så man kan logga att man varit där, att man faktiskt tillhör dem som hittat skatten.

geocaching2

Geocachare är dessutom miljövänner, det hör liksom ihop. Det anordnas skräpsamlardagar, och det är allmänt känt att geocachare plockar upp skräp i naturen om de hittar något när de är ute och letar skatter.

Och tänk så roligt det vore att gömma en egen cache och sen följa vilka som hittar den. Här kan man läsa mer om hur det går till. Och här är en film till om du inte är övertygad än:

No Comments

    Leave a Reply