Alltså våren. Hur underbar? Att kunna plocka en bukett blommor i trädgården. Som vi längtat! Till helgen ska vi förbereda jorden i pallkragarna för sådd och göra det vårfint i trädgården, vi ska plantera lite vårblommor i krukorna. Hoppas på fortsatt fint väder!
På helgerna brukar vi ha våfflor till lunch, till det har vi frysta ekologiska blåbär som vi tinar… så gott! Fick förfrågan på instagram efter att jag lagt upp bilden ovan på receptet, så här kommer det:
Veganska våfflor (fria från ägg och mjölk)
Ca 5 st
Du behöver:
50 g mjölkfritt margarin
2,5 dl soja- eller havremjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Smält margarinet i en kastrull. Vispa ihop samtliga ingredienser i en skål. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.
Foto: Charlotta Lingwall, recept från vegokoll.se
1 Comment
Glad våffeldag! | Think organic - inspiration till en hållbar och miljövänlig livsstil.
26 mars, 2018 at 19:30[…] Chokladvåfflorna är hur som helst ett hett tips för dagen, receptet finner du här. Och vill du hellre göra helt vanliga våfflor så har vi ett recept på det här. […]