Menu
Barn / Inspiration / Livsstil / Miljö

Våra barns framtid

Igår släpptes FN:s klimatpanel IPCC en klimatrapport som visar att vi har mindre än 10 år på oss att stoppa den globala uppvärmningen.

Rapporten varnar för kraftigt ökade klimatförändringar om den globala uppvärmningen blir 2 grader i stället för 1,5. Rapporten tar upp hur extrema väderhändelser som torka, tropiska stormar och översvämningar riskerar att bli betydligt allvarligare i det högre scenariot – även världens korallrev kommer att försvinna till 99 procent.

Våra barn, deras framtid. Det är allvar nu.

Jag förstår det är läskigt men vi måste verkligen göra något. Hela världen är ur balans. Man kan inte längre stoppa huvudet i sanden och låtsas om att klimatkrisen inte finns. Efter rapporten som släpptes igår har vi inget val. Vi måste agera NU. Vi kan inte vänta på att politiker skall börja agera, vi måste kämpa för våra barns framtid. NU.

Prata om klimatkrisen, skriv till politikerna, tipsa varandra om vad ni kan göra, engagera er. Vi måste, vi kan inte lämna över alla problem till våra barn, då är det för sent.

Var nöjd med det du har, köp inget nyproducerat, ät vegetariskt, ät i säsong, ät ekologiskt, minska matsvinnet, återbruka mera, åk kollektivt, skippa flyget, samåk, cykla, skippa plasten – plastbanta, källsortera, återvinn, shoppa secondhand och framförallt prata med barnen.

Uppfostra miljöhjältar, ge barnen hopp. Hopp om att vi kan vända det här. Vi måste – there’s no planet B!

Här kommer tips på några av våra mest läsvärda inlägg på Think organic:

Eller läs några av våra viktiga och inspirerande inlägg av våra gästbloggare.

Foto på våra fantastiska barn Axel, Olle, Alexander och Johan en fin sommarkväll på Gotland i juni 2016. Foto: Charlotta Lingwall.

No Comments

    Leave a Reply