Menu
#thinkhållbarjul / Livsstil / Shopping

Var tredje planerar färre julklappar

Corona har haft en positiv effekt på julhandeln. I en ny undersökning har Tradera undersökt den svenska allmänhetens inställning till begagnade julklappar och tankar om årets julhandel.

Undersökningen visar att 36% planerar att köpa färre julklappar i år. Kan vi ana en mot-trend? Är vi där snart? Hoppas! (läs mer om mot-trend #thinkhållbarjul)

Många svarar också att de kommer att förändra hur de julhandlar på grund av den rådande pandemin. Kvinnor är mest positiva till att få något begagnat i julklapp.

Samtidigt svarar var fjärde att de skulle reagera mycket eller ganska positivt om de fick något begagnat till julklapp i år. Ett steg i rätt riktning, för julhetsen och överkonsumtionen måste bara stoppas.

– Människor har tillbringat mer tid hemma och har kunnat rensa ut och uppdatera både hem och garderob. Samtidigt har många fått en mer osäker ekonomi och då är det ofta mer prisvärt att vända sig till den cirkulära marknaden. Parallellt med den här utvecklingen har vi ett attitydsskifte på gång i samhället där alltfler börjar ifrågasätta sin nykonsumtion av miljöskäl, tillägger hon.

Sofia Hagelin, Tradera
Är det nu vi börjar skapa en mot-trend? Läs mer om #thinkhållbarjul här.

Källa: Butikstrender

No Comments

    Leave a Reply