Menu
Hemmet / Inredning / Kläder & skor / Livsstil / Second hand / Trädgård

Ungefär som en försommar

ranunkel3övbambi2

ranunkel4

 

Ungefär så tänker jag mig att det är nu men som en början på våren. Jag är trött på granar och mörker och försöker nu liva upp lite med lite blommor. Med lite blommor kommer man väl inte så långt eller? Jo jag tycker faktiskt det. När stjärnorna i fönstren plockades ner och den lilla granen på bordet ställdes ut på trappan så blev jag faktiskt rätt så sugen på att städa upp, bädda snyggt, pigga upp det med lite blommor och loppisfynda lite. Som den här lilla Bambin som jag hittade på Erikshjälpen.

Ni förstår va? Jag vägrar vinter. För här i Skåne där jag bor har vi haft en millimeter snö i 5 min under hela vintern. Lite stormar har vi haft men det är ju inte riktigt lika mysigt som snö. Och då kan det ju lika gärna bli vår tänker jag.

Men än dröjer det tills det blir riktigt kul att hänga ute större delen av dygnet. Här kommer en liten “to do list” om ni har tråkigt inne. Eller ute.

 • Rensa ur bland urvuxna barnkläder. Jag har ju 2 flickor här hemma så det ärvs så långt det går. Så himla smidigt tycker jag när den minsta kan överta overaller och annat som brukar vara dyrt.
 • Planera för vårplanteringar. Spana in fröer på nätet och planera redan nu så kan du sätta spaden i jorden samma dag som solen värmt upp den tillräckligt. På www.runabergsfroer.se kan du hitta ekologiska fröer. Dessutom har de snygga påsar!
 • Låna böcker på Bibblan! Så underskattat. Det känns lite som att böckerna glömdes bort lite där. Eller så är det mest jag. Jag gillar ju att ha böcker hemma själv att bläddra i som är mina egna. Men i bland så köper man böcker som bara står där sen. För böcker är ju ofta en engångsgrej. Det är sällan jag läser om en roman eller deckare. Det händer. Men det är sällan. Tänk så bra om man lånade den istället. Och egentligen samma sak med kokböcker osv. Tokgillar man den sen så kan man köpa den. Det enda lite galna med vårt bibliotek är att den har öppettider som inte passar mig alls. Och böckerna jag vill låna är alltid utlånade. Jag vill dock tillägga att jag alltid får med mig böcker hem ändå. Som brukar vara minst lika bra.
 • Rensa ur bland leksaker, köksprylar och så vidare. Jag har tänkt att jag ska sälja saker på loppis! Spjälsäng (nej här är fabriken stängd, det blir inte fler för er som undrat ;) ), 1 bugaboo vagn, en del porslin och annat gott.
 • SY med barnen! (Eller bara själv för all del). 6-åringen här hemma har fått dille på att sy. Nål och tråd och knappar skulle hon ha en dag. Och visst sa jag och rotade fram det lilla jag hade. Lite tunn vit sytråd var väl kanske inte det mest pedagogiska till ett barn. Så nu har vi fixat en grövre nål och broderigarn så vi kan öva korsstygn. Och hjälp, jag har nog blivit tant på riktigt, broderi ÄR kul! Iof så lånade jag min farmors knyppeldyna när jag gick i sjunde klass så det kanske går åt rätt håll?
 • LOPPIS! Spana efter saker som ingen annan har börjat tänka på. Trädgårdsprylar, uteleksaker, utomhuskrukor, utemöbler…

// Terese

1 Comment

 • Jenny
  13 januari, 2015 at 19:22

  Skåne nordväst bibliotek har ju världens bästa reservationstjänst på nätet

  Reply

Leave a Reply