Menu
Barn / Livsstil / Mat / Recept

Två nyttiga favoriter i vab-tider

Vi har varit ovanligt friska hela hösten och vintern, det märks att mina pojkar börjar bli äldre (fyller 8 och 10 år). Men just idag vabbar jag faktiskt… och allra bäst då tycker mina pojkar, är att få en god smoothie som dessutom är nyttig.


Smoothie med blåbär, jordgubb och mango

I mina pojkars favoritsmoothie har jag frysta ekologiska blåbär, frysta ekologiska jordgubbar, fryst ekologisk mango (ekologiska frukter och bär från Magnihill – finns att köpa hos Mathem.se och Mat.se) och vaniljyoghurt för att få den lite krämig.

Jag börjar med att ta ut bären och mangon från frysen, sen mixar jag det när de är frusna, tillsammans med lite vatten eller ekologisk äpplejuice. Sedan häller jag i lite ekologisk vaniljyoghurt för att få den krämig.
Vill man ha den lite sötare så tillsätter jag en halv fryst banan. (vi brukar frysa in bananer som är övermogna och svarta… bara skala bananen och skär upp i skivor och frys in för att använda i smoothies eller till glass!)

Jag smakar av hela tiden så jag vet inte exakta proportioner men största delen består av jordgubbar.


Nyttig och smarrig isglass

En annan favorit är den isglass gjord av ekologisk apelsinjuice med 100% frukt, utan tillsatser. (BRAVO ekojuicer).
Vi häller upp juicen i tjusiga rostfria formar och fryser in. Vill man kan man ha i lite ingefära och för att söta isglassen, lite honung. Men det brukar inte mina pojkar gilla så vi kör på enbart apelsinjuice.
Lätt som en plätt och inga läskiga ämnen men allra bäst så lenar den onda halsar och piggar upp febriga barn.

Foto: Charlotta Lingwall, Ulrika Kullenberg

No Comments

    Leave a Reply