NAVIGERA
Hårvård / Hudvård / Skönhet

Torka ringblomma

ringblom

Minns ni att vi skrev i våras om att så Ringblomma? Hur som helst, om ni gjorde det, så är det hög tid att plocka blommorna nu om ni vill torka och göra något av den. Jag har plockat in efterhand som de blommar, knipsat av dem och plockat av blombladen, låtit dem ligga och torka på ett litet fat, och när de torkat åker de ner i en glasburk.

Man kan göra ett lugnande te på de torkade blombladen. Eller göra en ringblomsolja genom att låta bladen dra i olja. Den kan man sen använda som kroppsolja, utmärkt för känslig och torr hud, eller så kan man använda den som basingrediens för att tillverka egen hud- och hårvård.

Och till sist ett tips till min bloggkollega och vän Lotta, som jag vet drömmer om rött hår i höst; man kan skölja håret med ringblomsvatten för att ge det en guldaktig nyans, detta lär vara ett gammalt skönhetsknep från vikingatiden! Det gäller nog att man har ljust hår för att det ska fungera, och jo jag blir lite sugen. Någon som testat? Vad brukar ni använda ringblomma till?

3 Comments

Leave a Reply