Menu
Hudvård / Make up / Skönhet

Tips på mascara och naturlig make-up-remover

Ni har väl koll på att vi även finns på Instagram? Där kan det ibland dyka upp små tips som vi inte alltid delar i bloggen. Som det här. Men eftersom det blev populärt, och eftersom jag vet att många undrar och vill byta ut sina konventionella make-up produkter så tipsar jag även om det här.

mascara-think-organic

Min favoritmascara just nu är denna, Green Pride Volume, från UNE och hittas bland annat också på Åhléns och Kicks. UNE innehåller inga mineraloljor, parabener, silikoner, syntetiska dofter eller färger, samt är inte testat på djur. De har ett högt naturligt innehåll och använder eko-certifierade ingredienser. Vill man få bort mascaran på kvällen så kan man använda sig utav kokosolja. Jag tar olja på en liten bomullspadd och stryker försiktigt bort innan jag kör min vanliga rengöring med produkter från Maria Åkerberg. Ett litet tips bara!

IMG_4897

Fotograf: Desireé Sögaard 

7 Comments

 • Sofia
  5 december, 2014 at 16:54

  Håller den mascaran för regn? Hörde att den rinner av om det regnar eller snöar? Vad är er erfarenhet? Alla eko-mascaror jag har provat hittills har inte ens klarat duggregn och då är mascaran helt värdelös enligt mig, vi bor i Sverige…

  Reply
  • Terese
   5 december, 2014 at 18:40

   Hej!

   Tyvärr så är mina erfarenhet lite dålig av just regn men jag tycker att att ekologin överväger. / Terese

   Reply
   • Sofia
    8 december, 2014 at 12:50

    @Terese, Vad synd! Det regnar och snöar ju jämt så då är den inget alternativ. Känns inte så eko att ha två mascaror igång samtidigt och komma ihåg att kolla vädret varje morgon.

    Reply
 • Madeleine
  4 oktober, 2014 at 07:54

  Det innehåller ingen nickel heller. Så även de som är allergiska kan använda den. Mvh en med nickelallergi.

  Reply
 • Kikki
  30 september, 2014 at 10:23

  Åh tack för tipset!! Jag har länge letat efter en mascara. Efter att ha gått mer eller mindre osminkad i över ett år (har varit föräldraledig) kunde jag inte använda märket jag haft tidigare, som det kliade. Gav UNE en chans och ÅHH! Det funkar. :)
  Köpte deras nagellack också som är till 82% baserat på naturliga “ingredienser”. Tipsa gärna om miljövänliga/hudvänliga och ekologiska nagellack. Min dotter vill så gärna ha, men får inte för mej då jag inte har hittat ett bra alternativ.
  Tack för en fin sida!

  Reply
 • Kristina - Ingen Vanlig Dag
  13 september, 2014 at 19:33

  Kokosolja är så bra! Jag har också det till rengöring och när man är riktigt torr så är det toppen att smörja kroppen med! :)

  Reply

Leave a Reply