Menu
#thinkhållbarjul / Inspiration / Kreativa lösningar / Livsstil

Tips på hållbara julklappar


Vi har fått önskningar om tips på bra och hållbara julklappar. Man kan behöva lite inspiration ibland, speciellt om julstressen har börjat påverka en.

Man kan ju säga att jag inte riktigt lever som jag lär, jag har bara en julklapp klar än så länge. Alltid tidsoptimist och tänker att “jag har gott om tid kvar till jul…” Tjoflax. Helt plötsligt är man där. Den 20 december med paniken för att man har några julklappar kvar att fixa.

Men jag har en plan… och så länge man tänker igenom vad man ska fixa för julklappar och till vem så är det inga problem. För jag vill ge julklappar som är just genomtänkta och som håller långt efter att julen är över.

Här kommer några tips:

  • Ge bort upplevelser. Kanske ett presentkort hos en ekofrisör eller biobiljetter.
  • Sällskapsspel. Vanliga gamla hederliga brädspel. Sällskapsspel är ett fint och bra sätt att umgås och ni får garanterat en rolig stund. Stora som små.
    Några favoriter hemma hos oss (jag har två pojkar på 6 och 8 år) är Uno, kortspel, Jakten på den försvunna diamanten och Monopol Junior.
  • Köp eller gör julklappar som barnen behöver. GOTS-märkt Pyjamas, GOTS-märkta påslakan eller varför inte sticka ett par fina tumvantar eller mössa. (om man nu kan sticka)
  • Ge barnen små presentkort i form av upplevelser som de kan utnyttja på helgerna. Det kan vara allt från att gå på bio tillsammans, ta en tur tillsammans till badhuset, bowla tillsammans eller baka något gott tillsammans.
  • Till små barn finns det mycket fina träleksaker utan giftiga kemikalier som håller länge.
  • Ge bort en julklapp till välgörenhet. UNICEF har t.ex. julklappar som räddar barns liv.

No Comments

    Leave a Reply