Menu
Barn / Kläder & skor / Leksaker / Praktiskt / Samarbeten

Annons: Tips på giftfria & hållbara produkter till små barn

 Detta inlägget är ett samarbete med Frida & Fritiof  


Vi blev kontaktade av den nyöppnade webbutiken Frida & Fritiof, en butik som handplockar ekologiska och giftfria produkter till små barn. Det finns stor tanke bakom produkterna som väljs ut och det känner vi är värt att lyfta fram. Butiken är startad av Mikael och Monica, Mikael är lekforskare som även forskar inom kommunikation och beteendevetenskap, Monica har läst beteendevetenskap, har 20 års erfarenhet av e-handeln och båda två har dessutom läst miljövetenskap och har stort intresse av hållbarhetsfrågor.
Med andra ord är detta en butik med fokus på och omtanke om barns utveckling, hållbarhet och miljön.


Jag relaterar till mig själv, när jag var gravid eller hade småbarn, hur lite tid och framförallt ork jag hade att göra efterforskningar om vilka produkter som var bra för mitt barn. Man vill ju att ens barn ska växa upp i så bra och giftfri miljö som möjligt utan onödiga kemikalier.
Ur bekvämlighetsperspektivet är detta alltså en butik jag önskar fanns när jag var gravid eller hade småbarn, du kan vara säker på att du handlar giftfria och hållbara produkter som är bra för ditt barn och för miljön.


Här kommer några tips på bra & hållbara produkter till din bebis.

1. Jumpsuit från House of Jamie – så praktisk på alla sätt och vis. Lätt att öppna upp vid blöjbyten. Giftfritt (testat enligt Oeko-Tex) och Fairtrade.
2. Babynest från Emmibaby – ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Vi älskade babynest och använde det så länge det bara gick. Bebisen ligger säkert och nära i mamma och pappas säng. Eller i soffan eller på golvet. Vi använde Babynest överallt när bebisen skulle sova. Bra även att ha i vagnen eller spjälsängen när bebisen är alldeles nyfödd och vill ha det trångt (eftersom den är van vid det från mammans mage).
3. Bärsele från Babylonia – 100 % ekologisk, GOTS och OEKO-TEX 100 certifierad bomull. En sådan här bärsele hade vi till vår yngsta. Älskade den! Man kan amma och bära bebisen på flera olika sätt.
4. Blöjor från svenska Naty – Fri från plast, GMO, oljebaserat material, latex och TBT (tributyltenn), klor, tungmetaller och parfym. Oblekta och allergivänliga. Certifierad av Svenska Astma och Allergiförbundet. Blöjan har vunnit flera utmärkelser. Ej testad på djur.
5. Bitleksak från Plantoys – För att bebisar älskar att bita i saker. Speciellt när bebisen börjar få tänder och det kliar.
6. Matset från Love Mae – Sött matset som är gjord av bambu som har behandlats så att det påminner om lättviktig porslin. Matsetet är nedbrytningsbart och helt fritt från skadliga ämnen. Bra för barnet som använder matsetet och ofarligt för växter och djur när matsetet slängs.

Detta inlägg är ett samarbete med Frida & Fritiof. Läs mer om vår policy kring samarbeten.

No Comments

    Leave a Reply