Menu
Barn / Hemmet / Inspiration / Livsstil / Mat / Miljö

Tips för att kicka igång hösten!

autumnbythinkorganic

Nu är hösten snart här och vardagen kickar igång igen. Jag brukar alltid få en stor inspirationsboost så här års – jag älskar hösten! Jag vill ta nya tag, utvecklas och komma igång med nya saker.

Här är inspiration till sex saker du kan göra för att få en mer hållbar & giftfri vardag:

1. Se över ytterkläder

När ni väljer att köpa nya/begagnade ytterkläder sådana som tåler regn & vind (regn- & skalkläder) så tänk på ytbehandlingen. Tänk också på att skor (speciellt de som är vattentäta) är vanligtvis fullproppade med kemikalier.
Läs mer om varför man ska undvika fleece, satsa på ytterkläder med Bionic Finish Eco och skor utan Gore-tex. Läs mer om detta i inlägget att tänka på när du köper skor & skalkläder.

2. Plastbanta – bort med all plast!

Ny färsk forskning visar att även Bisefenol S (BPS) som ersatte Bisfenol A (BPA) är faktiskt ännu mer skadlig än BPA. Gå inte på att det står “BPA- och ftalat-fri” plast. Bara för att man tar bort en giftig ingrediens och ersätter den med en annan betyder det inte att plasten helt plötsligt är okej. Låt inte barnen leka eller suga på plastsaker, kvitton, tidningar och fram för allt håll ALL plast borta från värme. Här finns fem sätt att avgifta barnens vardag, att tänka på i barnrummet och om ni söker på “plastbanta” i sökrutan får ni upp en hel del inlägg om just plastbanta.

 autumnbyto3

3. Ät mer grönt – minska på köttet

Försök att äta mindre kött och välj ekologiskt. Börja med en dag i veckan och utöka det så småningom. Mjukstarta med en enkel vegetarisk soppa varje vecka och så är ni igång… sen är det bara att fortsätta. Hur får man barn att gilla Vego då? Här finns tips.
Ulrika har sammanfattat sina tankar om mat på ett inspirerande sätt, läs inlägget här. Få mer energi och kickstarta hösten med vitaminboost utan dess like – gör en god och nyttig juice eller smoothie.

4. Rensa i röran

Gå igenom garderoben och rensa! Gör dig av med alla överflödiga saker som samlar damm och tar energi. Det kommer att kännas så mycket bättre efteråt! Det är bara att sätta igång, kom igen!

autumnbyto2

5. Avgifta barnens vardag

Som konsument kanske man tror att man är skyddad men så är det inte. Vi omges av gifter, ftalater och flamskyddsmedel det är en del av våra (och våra barns!) vardag. Det kommer hela tiden nya rapporter, nya studier och larm om saker som inte är bra för oss. Det är svårt att ta till sig allt, man blir lätt överväldigad. Men man måste börja någonstans… .
Försök bli en sådan medveten konsument som du kan, våga vara jobbig, ställ frågor och krav i butikerna. Det är vi som konsumenter som har makten, det är vi som kan påverka!

autumnbyto4

6. Tillbringa tid i naturen, minska stressen!

Forskning visar att om man tillbringar lite tid ute i naturen varje dag så blir man en lyckligare människa. Det är avstressande och avkopplande att vistas i naturen. Att vara här mer och nu är ett mer hållbart sätt att leva – åk t.ex. ut i naturen en gyllene höstkväll och bevittna den magiska solnedgången. Få mer inspiration genom att läsa gästbloggsinlägget Att ha tid att leva av Ranka Rönntoft. Eller t.ex. sök på ordet “stress” i sökrutan.

Har du några fler tips? Lämna dem gärna i kommentarsfältet.
Nu kickstartar vi hösten, eller hur?!

Foto: Charlotta Lingwall

2 Comments

Leave a Reply