Menu
Barn / Gifter i vardagen / Kläder & skor / Kläder & skor / Livsstil / Mat / Miljö / Recept / Veckans lista

Tillbaka med Veckans lista

Hej! Vi är tillbaka efter ett låååångt sommaruppehåll! Är ni med? Nu kör vi igång en inspirerande grön höst tillsammans. Fortsätt inspirera under #thinkorganicse, på Facebook och instagram. Skriv gärna en kommentar om ni önskar att vi bloggar om något speciellt ni funderar på eller skriv ett litet mail. Nu kör vi igång med veckans lista, hoppas ni blir inspirerade! /Charlotta

Barn & höstkläder
4567_e321e528db-1571012067-1-mini-rodini-pico-jkt-red
Det är snart dags att uppdatera barnens garderob. I höst satsar jag på återvunnet och naturmaterial så gott det går. Plagg som har minsta möjliga miljöpåverkan. Tänk på att de flesta impregneringarna på skalkläder osv. används flourkarboner. Försök hitta en impregnering som saknar flourkarboner.

Jackan på bilden är en allvädersjacka från Mini Rodini, med BIONIC-FINISH® ECO-impregnering.

Denna jacka har den vattenavstötande impregneringen BIONIC-FINISH® ECO. I de allra flesta vattenavstötande impregneringarna på marknaden används flourkarboner. Det är ämnen som bryts ner väldigt långsamt i naturen, lätt sprids långt ifrån produktionslandet, hämmar fortplantningsförmågan och misstänks orsaka cancer. BIONIC-FINISH® ECO görs i en alternativ teknik och är helt fri från flourkarboner. (läs mer här)

Fleece
4550_c132ec653b-1572014599-1-mini-rodini-fleece-jkt
Jag ska försöka undvika fleece (läs varför här) men om jag köper ny fleece blir det en från Mini Rodini. Denna fleecejacka är GRS-certifierad vilket försäkrar att den endast består av 100 % miljövänligt återvunna material, som t.ex. PET-flaskor, kasserade fisknät och gamla kläder. GRS är den strängaste certifieringen för återvunna material på marknaden i dag och innefattar strikta kontroller av bl.a. kemikaliehantering, löner och arbetsvillkor för alla inblandade under hela produktionskedjan, från råmaterial till färdig produkt.

Naturen
Processed with VSCOcam with c2 preset
Jag kommer inte ihåg sist jag köpte blommor i affären. Jag har tagit in blommor från trädgården och naturen sedan i början av våren. Underbart!

Lavendel
19605592984_8229583d9b_o
Lavendel är populärt att ha i trädgården. Den doftar fantastiskt, humlor och bin gillar den och lavendel är perfekt att ta in och torka. Det doftar ljuvligt i hela rummet. Vill man inte torka lavendeln finns det andra saker man kan göra, som tex. lavendelsirap eller frysa in den i iskuber. Vackert och läckert på sensommarens festligheter!

Fortsätt njut av den underbara sensommaren, det ska vi göra! Tack för att ni fortsätter läsa Think Organic!

Bilder: Mini Rodini (bild 1 + 2), Charlotta Lingwall (bild 3 + 4)

3 Comments

Leave a Reply