Menu
Hemmet / Rengöring

Think organic utmaningen: Din bästa städprodukt

ekoutmaningenekout2 ekout3 ekout4 ekout5 ekout6 ekout7 ekout8 ekout9Miljövänliga städprodukter gillar jag. För att städa är jag inte så bra på, men med schyssta och dessutom snygga produkter så blir det så väldigt mycket roligare. Och dofterna sen! Doften av ett hem städat med miljöschyssta produkter med eteriska oljor är något helt annat än konventionella städprodukter. Jag har massor av exempel, men det här med ekoutmaningen innebär att man får välja en, som man presenterar i ett blogginlägg. En av oss utmanar och de andra svarar med att visa sin favorit. Och häng på du också om du vill. Så får vi massor av tips! Länka till detta inlägget och skriv en kommentar här, så vi vet att du är med. Eller hastagga #thinkorganicutmaningen på Instagram och visa din bästa städprodukt. Där kommer jag lägga min.

Det finns faktiskt miljöbra städprylar i alla prisklasser, värstingarna är inte billigare. Och nästan alltid har de snyggare förpackningar. En annan väldigt bra grej är att små händer också kan få vara med och städa. Och det vill man ju stötta, så länge det intresset varar. Jag kan till och med sträcka mig så långt som att säga att ett fint ekologiskt diskmedel är en perfekt gå-bort-present. Miljövänliga städprodukter gillar jag. För att städa är jag inte så bra på, men med schyssta och dessutom snygga produkter så blir det så väldigt mycket roligare. Och dofterna sen! Doften av ett hem städat med miljöschyssta produkter med eteriska oljor är något helt annat än konventionella städprodukter. Jag har massor av exempel, men det här med ekoutmaningen innebär att man får välja en, som man presenterar i ett blogginlägg. En av oss utmanar och de andra svarar med att visa sin favorit. Och häng på du också om du vill. Så får vi massor av tips! Länka till detta inlägget och skriv en kommentar här, så vi vet att du är med. Eller hastagga #thinkorganicutmaningen på Instagram och visa din bästa städprodukt. Där kommer jag lägga min.

Det finns faktiskt miljöbra städprylar i alla prisklasser, värstingarna är inte billigare. Och nästan alltid har de snyggare förpackningar. En annan väldigt bra grej är att små händer också kan få vara med och städa. Och det vill man ju stötta, så länge det intresset varar. Jag kan till och med sträcka mig så långt som att säga att ett fint ekologiskt diskmedel är en perfekt gå-bort-present.

Foto: Ulrika Kullenberg

14 Comments

 • Pernilla Wikström
  3 februari, 2015 at 22:23

  PS. Gillar man dofter så kan jag avslöja att Sodasans produkter luktar fantastiskt fint av den lilla mängd eteriska oljor de innehåller. Men det finns också produkter helt utan doft för allergiker, doftöverkänsliga och för de allra minsta älsklingarna.

  Reply
 • Pernilla Wikström
  3 februari, 2015 at 22:19

  Hej Think Organic!

  Vilken läcker sida ni har! Det märks att ni är kreativt lagda!
  Jag vill berätta att jag för några år sedan upptäckte SODASAN. De gör ekologiskt certifierade tvättmedel, diskmedel, rengöringsmedel, tvålar och rumsdofter. De är även Vegan-certifierade vilket betyder att de inte innehåller några animaliska ingredienser eller testas på djur. Det känns bra tycker jag. Däremot testas de på frivilliga människor med känslig hud.

  Sodasans produkter är bra och gör ett riktigt bra jobb utan att skada människor, djur eller natur. När jag upptäckte Sodasan så fanns de inte att köpa i Sverige. Men vet du vad? Jag och min vän Eva bestämde oss för att svenskarna minsann också skulle få möjlighet att använda riktigt bra produkter när vi städar och tvättar, så vi har nu tagit hem Sodasan till Sverige. Kolla in http://www.relfie.se där finns utförlig info om alla produkterna och våra tankar kring eko. Jag kan ärligt varmt rekommendera det!

  Reply
 • Emma
  11 oktober, 2014 at 22:08

  ECOVER! (Kanske bara i Belgien) Love this website!

  Reply
 • Lina
  15 september, 2014 at 14:43

  Grym sida. Snygg, mycket bra info och väldigt aktuellt.

  Jag har testat lite olika miljövänliga städmedel de senaste åren.

  Förutom att jag oftast använder mig av s k mirakeltrasor så långt det går, alltså bara vatten på trasan, så har jag testat Attitudes produkter. Fungerade jättebra och doftade gott. Nu har jag städprodukter från Lilly´s och dom gillar jag verkligen. Dom väldigt bra. Doftar mycket ättika när man använder dom men det är effektivt mot dålig lukt. Så istället för att försöka täcka dålig lukt med en god lukt så tar man bara bort den dåliga lukten. Diskmedel och maskindiskmedel som använts mer köper jag alltid Garants Såklart.

  En halv citron i micron på full effekt i 1 min och sedan torka ur är ett grymt husmorstips. Även en skål med ättika för att ta bort dålig lukt i allt från skåp till träningskläder ;-).

  Reply
 • AktivaDagar
  14 september, 2014 at 19:26

  Vet inte om jag hinner blogga på temat men MIRAKELTRASA modell FÖNSTERTRASA t.ex. från Coop eller Ica är min favvo på fönsterskrapa etc. Bara att torka med blöt trasa och sedan är det klart!

  Reply
 • […] har väl inte missat vår städutmaning? Nu gör vi såhär, för att ni ska bli ännu mer peppade på att visa er bästa naturvänliga […]

  Reply
 • Anna
  10 september, 2014 at 11:58
 • Lina
  5 september, 2014 at 16:20

  UniversalStein är det bästa rengöringsmedlet jag någonsin använt! Funkar fantastiskt på alla hårda ytor och är en dröm att använda i kök och badrum eftersom alla blanka ytor nästan får som ett vaxlager på sig. Är inte helt ekologiskt men ganska miljövänligt. Plus också att det inte lämnar någon skum lukt efter sig, något som jag är väldigt känslig för.

  Till golv och fönster (och tyger) använder vi vår kärcher ångtvätt och då är det bara vatten. Blir inte mycket mer miljövänligt än så ;) Visst är den kanske lite dyr i inköp men oj vad bra den är.

  Reply
 • little.u
  1 september, 2014 at 16:16

  Hej.

  Gulsåpa! Går att städa allt med dig, bara gnugga lite mer.

  Mirakeltrasor. Inga medel behövs i stort sätt. De bara tvättas och återanvänds.
  Dessutom mirakelsvampen! Inga medel alls och varenda fläck försvinner …
  (vet dock inte hur miljövänliga de är att framställa?)

  Och så aldrig använda sköljmedel … inte alls bra för naturen! Eller kläderna.
  Tvättnötter ;)

  Kram och grattis till er jättefina sida! Heja er!!!
  Ulrika

  Reply
  • Terese
   2 september, 2014 at 19:34

   Såpa är min grej också. Känns klassiskt och gediget. Hyfsat billigt och luktar gott!

   Reply
   • Terese
    2 september, 2014 at 19:34

    Och tack för heja rop!

    Reply
 • Lisa
  1 september, 2014 at 12:10

  Linoljesåpa kommer man mycket långt med. Svårt att hitta något mer miljövänligt än det. /Lisa

  Reply
 • Agnes
  1 september, 2014 at 07:49

  Vill även tippsa om Attitude som är skonsamt även mot händer. Mycket eteriska oljor. Finns i eko affärer på nätet men även på Coop.

  Reply
 • Zandra
  1 september, 2014 at 07:07

  Vet inte om jag hinner lägga upp ett inlägg på bloggen, men jag kan iaf tipsa om bikarbonat som ett bra och miljövänligt städmedel. Funkar till massor av saker, bla fönsterputsning, dålig lukt, fläckborttagning osv. Användningsområdet är mer eller mindre oändligt verkar det som :)

  Reply

Leave a Reply