Hemmet Samarbeten Tävling

TÄVLING! Vinn giftfri matförvaring

5 oktober, 2015

to-tavling-medvetna_hemsidan

Tävlingen är avslutad!

Think organic fyllde ett år i september och det ska vi fira! Vi kommer att ha flera tävlingar. Först ut är en tävling i samarbete med MEDVETNA.SE, ni kan vinna ett valfritt set med giftfri matförvaring (totalt 3 lådor som finns i två färgställningar).

Medvetna.se är framtidens nätbutik! Alla deras varor är ekologiskt, giftfria, miljövänliga och återvunna.
De handplockar noggrant produkter där människor får rätt ersättning för sitt arbete, produkter som är ekologiskt odlade och giftfria, framförallt till våra minsta. Det ska vara enkelt att leva hållbart.
Tillsammans kan vi bidra till en bättre välfärd, renare miljö och en hållbar framtid.

För att delta i tävlingen:
1) Kommentera inlägget och motivera varför du behöver en ny matförvaring i rostfritt stål.
2) Gilla gärna Medvetna Presenter + Think organic på FB samt Instagram för att få veta senaste nytt!

VI ÖNSKAR ER LYCKA TILL!

Tävlingen pågår till och med söndagen den 11 oktober kl. 23:59.

 • Charlotte Therese
  11 oktober, 2015 at 22:38

  Åh! Precis vad jag önskar mig! Har kastat alla plastlådor, och det är väldigt svårt att hälla mat i smala glasburkar kan jag numera intyga…mycket hamnar utanför. Detta vore alltså perfekta vinsten för mig, som alltid lagar mat så det räcker flera dar i rad. Behöver verkligen bra och hälsovänlig matförvaring till kylskåpet, utan spill…!

  Gillar och följer :-)

 • Jessika
  11 oktober, 2015 at 21:57

  Hade varit perfekt förvaring till mina vegoluncher och som en bra start på mitt egna kök när jag flyttar hemifrån, något att bygga på :)

 • Jane
  11 oktober, 2015 at 21:22

  Vi försöker verkligen plastbanta i köket! Har bytt ut en del lådor till glas, men dom är så tunga! Hade varit perfekt komplement till dom, och då skulle minsann dom sista plastlådorna kastas på studs!

 • Lena E
  11 oktober, 2015 at 21:11

  Mat smakar som godast utan gifter och burkar av stål håller längre, släpper inte ut starka smaker till övriga varor i kylen och tvärt om.

 • Åsa
  11 oktober, 2015 at 20:21

  Åh detta hade ju varit toppen att vinna!! Försöker att successivt byta ut plasten här hemma, men har inte nått så långt som jag önskar än. Det där med burkar tänker jag på varje gång jag skickar med fruktbitar med dottern till skolan, att lägga ekofrukt i en plastburk känns ju inte helt ok! Håller tummarna!

 • Jeanette
  11 oktober, 2015 at 19:19

  Hej! Vill gärna vara med i utlottningen för allas vår skull här hemma. Matlåda gäller för oss alla, precis som vårt engagemang och kärlek till naturen. Letat efter mer hållbara alternativ länge och återkommer alltid till de gamla klassiska stålmatlådorna (målbild matlåda att värma i lastbil på 80-talet) och dessa skulle både funka bättre och förhoppningsvis bli våra nya favoriter. Sprider gärna ordet “på riktigt” eftersom jag inte använder sociala medier, låter klyschigt men är gärna ute bland folk och miljö istället framför datorn. =)

 • Malin
  11 oktober, 2015 at 18:03

  En del av de gamla (läskiga) plastlådorna börjar sjunga på sista versen och dessa vore ett ypperligt tillskott.

 • Maria
  11 oktober, 2015 at 12:37

  Successivt går vår familj allt mer mot bättre förvaring, mindre skräp (dvs plastpåsar) och återanvändning. Dessa lådor skulle underlätta ännu mer, och absolut följa med när en familjemedlem flyttar till egen lägenhet.

 • Eva A
  11 oktober, 2015 at 11:36

  Vill prova nått nytt.
  Snygga och ser praktiska ut.

 • IA
  11 oktober, 2015 at 08:57

  Dags att flytta ut mina båda tjejer nu o vill de ska ha bra o naturliga saker i sina nya hem.

  • Anneli Laitinrn
   11 oktober, 2015 at 12:28

   Jag behöver någon mer burk själ, och skulle vilja ge till min son som är intresserad av att pyta från plast till bättre alternativ. Era burkar ser verkligen bra ut!!

 • Idha
  11 oktober, 2015 at 08:27

  Vi är proffs på att ta tillvara mat och nästan inga rester går till spillo. Men det skulle ju onekligen behövas fler bra lådor så plastlådorna och påsarna kan bytas ut!

 • Anastelle
  11 oktober, 2015 at 03:57

  Finaste och bästa mätlådorna! Har faktiskt redan haft såna i min ägo men min man slarvade bort dem för några år sedan och jag har saknar them ever since.

 • Amanda
  10 oktober, 2015 at 23:24

  Jag och min kille pluggar så vi måste göra matlådor att ta med för att ekonomin ska gå ihop! Detta skulle förenkla vardagen asevärt för oss!

 • Matilda
  10 oktober, 2015 at 19:35

  Som “miljömedveten” skäms jag nästan över att förvara min mat i gamla glasslådor. Förvisso värmer jag numera aldrig mat i plastlådor, men jag är inte helt övertygad om att det är helt bra att återanvända lådorna hur många gånger som helst. Dessa matburkar var ju riktigt tjusiga! Med sådana hade jag sluppit vara en reklampelare för glass på jobb (de börjar nog undra hur mycket glass jag egentligen äter…)
  /Matilda (utan FB och Insta…)

 • Margareta s
  10 oktober, 2015 at 17:23

  Matlåda i rostfritt stål är ett bidrag till mitt mera miljömedvetna mål. I startgroparna jag är när det gäller att ta hand om min kropp och vår värld, vill ju att vi alla ska må väl!

 • Britt-Mari
  10 oktober, 2015 at 16:17

  Om jag fick bestämma,
  vore det giftfritt hemma,
  med think organics varor,
  lever vi alla utan faror,
  önskar sprida detta vida,
  budskapet på denna sida.

 • Kristina
  10 oktober, 2015 at 13:02

  Ivrig miljökämpe. Dessutom allt gratis är bra.

 • Maria Henrikson
  10 oktober, 2015 at 12:04

  Vill gärna vinna! Är så trött på plast! Läskigt material som är svårt att vänja sig av med! Gör nu så gott jag kan! Plastbantar allt jag kan och allt eftersom, både hemma och på jobbet (förskollärare) Dessa vore till go hjälp! Tack för fina tips och idéer! Gillar och följer på fb och instagram! :)

 • Lina K
  9 oktober, 2015 at 20:47

  Jag skulle gärna vinna matlådor!! Plastbantar för fullt här hemma. Får mycket inspiration från dig och Medvetna presenter som jag redan följer på Facebook. Men då plånboken inte är så tjock skulle jag bli jätteglad över en vinst! :) Kram

 • Carola L
  9 oktober, 2015 at 20:00

  För att slippa en massa plastlådor att ha med till jobbet – glas fungerar inte så bra eftersom det måsta vara hållbart!

 • Maud Lindberg
  8 oktober, 2015 at 18:10

  Hej! Jag jobbar på Förskola och äter maten där, men jag vill alltid ha lite extra med mig och till mellanmål.
  Sen är det viktigt att barnen har bra burkar som jag kan lita på.
  Vi har rensat bort farlig PLAST på Förskolan!
  Hoppas på dessa fina burkar skulle komma till stor nytta! Kram Maud
  Gillar & Delar.

 • Julianna Fredriksson
  8 oktober, 2015 at 13:32

  Hej!
  Är gärna med.

  Jag vill helst förvara min mat i giftfria burkar för att
  maten ska behålla sin fräschhet och hålla bakterier borta som
  annars lättare får fäste. Det som är ett plus är att dessa
  förvaringslådor tål maskindisk också. Hoppas nu få vinna så jag
  kan slänga mina slitna äckliga burkar här hemma.

  Gillar Medvetna.se och Think Organic på FB
  Följer på Instagram med namn julianna71

  Mvh Julianna Fredriksson
  julianna@bredband2.com

 • Anna
  8 oktober, 2015 at 12:29

  1) Vore helt suveränt att få vinna dessa och slippa alla gamla skitiga glasslådor för matlåda till jobbet. Har redan plastbantat bort alla köksredskap (använder bambu eller stål/begagnat istället), samt bunkar som är bytta till stål eller glas. Men matlådor har jag inte riktigt tagit tag i ännu då det är för kärvt ekonomiskt när man bor ensam på landet. Jag vill ju kunna frysa in mat i färdiga lådor också så det här är ett finfint första steg!

 • Mari
  8 oktober, 2015 at 12:02

  Att bli tvungen att lägga upp lunchen på tallrik innan jag värmer den gör förhoppningsvis att jag slutar äta direkt ur (plast)lådan.

 • Gunilla . B
  8 oktober, 2015 at 11:31

  Nu när vi snart får ett litet nytt barnbarn ( i oktober ) – är det ännu viktigare att tänka giftfri – förvaring – av mat. Antingen för oss – som farföräldrar – eller babyns föräldrar. Skulle vara en tacksam vinst att få – och så miljövänlig – och människovänlig !!!

 • Solbritt Ilkert
  8 oktober, 2015 at 10:46

  Jag vill vinna för jag hatar rester som måste kastas. Perfekt att kunna spara dem så man kan ta vara på det en annan gång när man har fått något över. Dessutom brukar jag göra matlådor som barnbarn får och även maken när jag inte är hemma och lagar mat.

 • My Thulin
  8 oktober, 2015 at 10:30

  Har länge funderat på att köpa bättre förvarings burkar då det vi har inte känns så fräscha! Att då investera i hållbara & giftfria känns ju mer än rätt ! om jag då kan ha turen att vinna så är ju det super härligt :D

 • Annica
  8 oktober, 2015 at 10:15

  Min stora flicka börjar nu på fotboll och det behövs lite att käka emellanåt.. och sen den minsta flickan börjar dagis nästa år. så det passar utmärkt med dessa.

 • Paola
  8 oktober, 2015 at 09:57

  Jag vill faktiskt vinna den här till mig själv! Jag har alltid matlåda … och alltid i plast. Vet att det är dumt, men jag har inte fått ändan ur. Att dessutom vara lat och mikra maten i plast är ju ingen höjdare. En snäll matlåda skulle göra så gott! Och så blir jag ju tvungen att mikra på tallriken också ;) Har gillat och delat som Paola Allegrini :)

 • Christina Frisberg
  8 oktober, 2015 at 09:51

  Jag har ju märkt för länge sedan att rostfritt är lättare att hålla rent och luktfritt, de flesta förvaringar i plastmaterial blir missfärgade och drar till sig smaker och lukter som inte är så lyckade hoppas på att få det både snygga och pålitliga förvaringspaketet i rostfritt :) <3 då åker resterande av mina gamla plastbyttor ut på stört ;) ;)
  Gillat & Gillat & delat tävlingsinlägget offentligt på min fb under mitt namn Christina Frisberg. KRAMELIKRAMEN!! :)

 • Elisabeth
  8 oktober, 2015 at 09:00

  Jag jobbar ständigt på att byta ut all plast i hemmet, men det är ett långdraget projekt särskilt när det kommer till samlingen av burkar. Då jag odlar mycket, finns det mycket att frysa in eller torka för vinterförvaring och bristen på burkar är ständigt närvarande! Vore så glad om jag fick ett tillskott till min alltmer giftfria samling.

 • Sofia
  7 oktober, 2015 at 19:10

  Jag har de senaste året börjat att försöka plastbanta och ta bort ämnen från mitt kök och mitt badrum som jag helst inte vill ha där och om jag vann de här fina matlådorna skulle det vara en hjälp på traven och såklart göra mig väldigt glad.

 • Catrin
  7 oktober, 2015 at 17:50

  Hemma i skåpen finns bara gamla, trötta plastmatlådor som spyr ut gift. Det är dags att ge plats för nya, friska lunchbärare och skicka ut de gamla för gott. Dessa snygga, hållbara kompanjoner skulle inte bara göra sig bra i mina skåp förstås, utan också få komma ut och skina lite extra i skolans lunchrum där jag läser om just hållbarhet.

 • Sandra Lind
  7 oktober, 2015 at 13:37

  Jag skulle vilja vinna dessa då jag och mina två tjejer på 1 och 4 tycker om att göra utflykter i skogen med matsäck. Och att den äldsta tjejen alltid vill ha med lite frukt att äta efter gymnastiken.

 • Jennica Jonstad
  7 oktober, 2015 at 07:33

  En underbar burk var i vår lilla familj, och en bra start på att få ut all plast i köket!! Håller alla tummarna för att få hem dessa perfekta burkar!! ✊

 • Jessica Hellström
  6 oktober, 2015 at 19:56

  Härligt matförvaringskit som gör fruktstunden, arbetslunchen så mycket roligare och miljövänligare. Älskar att det är lättdiskat och snyggt, precis ett sådant vill jag ha i mitt skåp här hemma.

 • Cecilia Larsson
  6 oktober, 2015 at 19:03

  Vilka fina matdosor! Successivt så försvinner mer och mer plast hemma och byts ut mot snällare alternativ, som ofta både är snyggare och fräschare. Fortfarande står det några matlådor i plast och skräpar i skåpen och att vinna dessa skulle va en spark i rätt riktning! Dessutom kommer det en liten mini till familjen snart, och då känns det ännu viktigare att byta!

 • Anneli
  6 oktober, 2015 at 14:02

  Jag vill helt enkelt plastbanta mitt hem, därför vill jag vinna smart giftfri matförvaring.

 • Maria B
  6 oktober, 2015 at 13:05

  Hej! Jag har under detta år blivit mer medveten om hur kläder och saker tillverkas och vad det tillverkas av. Hela kedjan, att dom som tillverkar får rättvisa löner. Såg the true cost och blev förbluffad. Klädbiten har jag tagit tag i, men i köket behövs en förändring. Varje gång jag öppnar skåpet för att ta ut en matlåta så ser jag bara plast. Jag har tänkt att “det här måste jag byta ut” många gånger, men tyvärr har det inte blivit av. Därför önskar jag innerligt att jag vinner denna tävling. Håller tummarna hårt nu!

 • Nina Björk
  6 oktober, 2015 at 12:23

  Sonen har börjat arbeta o tar med sig lunch varje dag. Det skulle passa perfekt att han fick lite nya burkar att ha maten i. Börjat plastbanta i köket.

 • Jennifer
  6 oktober, 2015 at 12:18

  1 – Vilken fantastisk tävling, och så kul att hitta ännu en butik med medvetna varor!

  Vi behöver nya matboxar i rostfritt eftersom vi har plastbantat ordentligt och nu i dagarna introducerar smakportioner åt våran lillkille. Jag har tänkt göra egen mat åt honom av ekologiska grönsaker och frukter och har förberett genom att köpa en iskubsask i giftfritt material men hade helt glömt bort att hitta något att förvara bitarna i när de är i frysen eller när purén ska stå i kylskåp! Vill absolut förvara hans mat i något som varken avger gifter eller smak, för en bra start på den nya ‘matresan’.
  Dessutom är det väldigt fiffigt med olika storlekar, en skulle säkert vara perfekt för det där mellanmålet man behöver ha med när man är iväg på exempelvis mammabarnträff.

  2 – Såklart, gillar båda!

  • Jennie Laitinen
   6 oktober, 2015 at 19:52

   Bra tävling! Jag vill vinna matlådor a därför att vi behöver fler, vi äter matlådor varje dag i vår familj och sparar alltid överbliven mat för att nästa dag göra mat av rester så att inget ska gå till spillo vilket kräver endel matlådor! Det vore inte fel att ha dessa med sig på jobbet för att inspirera andra till hållbara, giftfria alternativ. Man ska skryta med sina hållbara val!

 • Maja
  6 oktober, 2015 at 12:13

  Med ett barn på åtta månader blir en mer och mer medveten av vad en omger sig med. Barnet gillar hemlagad mat och barnets pappa tar gärna med sig en matlåda till arbetet. Jag vill kunna ta tillvara och spara den mat som blir över, för vår egen skull och för att spara världen från lite matspill. Tillsammans kan vi göra underverk. Plasten tar en allt mindre plats i vårt hem och skulle mer än gärna vinna dessa matlådor för att kunna rensa bort ännu mer gift och ha ett värdigt kärl för mina ekologiska matrester.

 • Anna Hedkvist
  6 oktober, 2015 at 07:06

  Att vinna dessa fina burkar skulle bidra till att ytterligare några plastburkar kunde rensas ur köksskåpet. Det vore fantastiskt!

 • Ela
  6 oktober, 2015 at 06:10

  Jag tycker det är svårt att få till något bra att stoppa barnens frukt i till skolan! Villabsolut inte använda plast. Glas är jag rädd ska gå sönder i skolväskan och de gamla rostfria lunchlådorna är svåra för dem att öppna. Dessa hade funkat toppen är mina killar! Täta, slagtåliga och lätta att öppna! Kort sagt-perfekta!!!

 • Linda olsson
  6 oktober, 2015 at 02:08

  Hej.Skulle verkligen vilja vinna dessa fina burkar, måste byta ut mina i plast å skulle bli sååå glad om just jag vann !!

 • Anna
  5 oktober, 2015 at 23:27

  Men åh. Jag vill jättegärna vinna mat lådorna i rostfritt. Jag har olika anledningar bland annat, som de flesta andra plastbantar men också eftersom jag har måste äta var tredje timme.
  Vilket innebär att jag alltid har med mig mat. Olika sorters snacks och lunch. Eftersom jag har ett “rörligt” jobb och inte har ett kontor utan ofta är ute på vägarna. Att köpa mat på vägkrog eller på mack skulle jag aldrig göra. Dessa snygga lådor skulle göra det enklare för mig .

 • Robin Emilie Elfsberg
  5 oktober, 2015 at 22:58

  Håller på att plastbanta deluxe och just nu är fokus på köket. Jag började med badrummet och tänkte “det blir nog rätt lätt, det är ju ett trots allt ett litet rum”. Haha, “lätt” var tyvärr en underdrift när det gäller att sortera och också rannsaka sig själv och sitt beteende gentemot vissa produkter. Sedan ett tag tillbaka har jag gått över till köket, och holy crap (bokstavligt talat!) så mycket plastskit mitt lilla kök innehåller. Matlådor av plast rök först, så dessa hade utan tvekan förenklat och förgyllt vardagen något! ♻️

 • Sofia Hermansson
  5 oktober, 2015 at 22:41

  Hej!
  Jag funderar på om inte maten tar smak av stålet. Har fått en känsla av att det är så och inte vågat prova. Hade varit roligt att se om det funkar… I så fall byter jag ut alla i plast

 • Sofie
  5 oktober, 2015 at 22:18

  Jag är i full gång med att giftsanera mitt hem för en renare och mer hållbar livsstil. Har ett stort intresse för att laga mat och har därför ett stort behov av matförvaring. Alla plastlådor är utrensade men tyvärr har jag inte införskaffat tillräckligt många ersättare. Dessa giftfria lådor ser suveräna ut och hade varit ett mycket välkommet tillskott!

 • Emma Sjögren
  5 oktober, 2015 at 21:46

  Jag har haft med mig min lilla macka i min lilla plåtlåda varje dag till jobbet en tid nu! Gillar det skarpt att inte behöva slänga plastpåsen som jag hade med mig tidigare! Ena locket har dock börjat gå sönder så skulle gärna vilja ha en eller flera nya lådor:)

 • Ida
  5 oktober, 2015 at 21:43

  Vilken fin vinst! Försöker rensa ut plast här hemma, teflonpannorna åkte ut i samband med köksrenovering förra sommaren, och lite i taget så hade dessa förvaringsburkar varit ett steg i helt rätt riktning! Tänker fylla dem med gofika och ge mig ut på picknick med barnen :)

 • Ulrika
  5 oktober, 2015 at 21:22

  Vi håller på att flytta och jag har gjort slag i saken och slängt alla plastlådor en gång för alla. Tänkte att nu får det vara! Dessvärre har jag inte hunnit bygga upp en ny burkpark i samma omfattning… Så ett par giftfria dito skulle verkligen vara på sin plats. Och tack för en fin blogg! Jag läser den ned stort nöje :-)

 • Carro
  5 oktober, 2015 at 21:10

  Hmmm, varför behöver jag de här?! Jo, för jag är ganska mycket nybörjare på miljötänk+mat överhuvudtaget. Förstod härom dagen att inte alla nya bambuserviser är helt fria från hälsovådliga ämnen! Jag måste börja köpa via säkra kanaler och metverna.se kommer definitivt få ett besök av mig. Har en massa plast som måste bort, typ igår… Hjälp!

 • Michaela Davholt
  5 oktober, 2015 at 20:59

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja vinna då jag tycker det är jätte viktigt att ha och använda sig av giftfria saker, speciellt i köket. Nu när jag precis blivit mamma tycker jag det är ännu viktigare är säkerställa att gifter inte når mitt barn och matlådor är något vi använder hela hela tiden.

 • Anna
  5 oktober, 2015 at 20:50

  Vilka fina! Vi håller på att plastbanta för fullt här hemma och det kitet vore ju perfekt att ersätta gamla plastmatlådor med!

 • Ida Eriksson
  5 oktober, 2015 at 20:27

  Så fina lådor! Jag går all in för att plastbanta vårat hem just nu och det som saknas mest är matlådor. Mina små tvillingar på 2 år ska växa upp i ett hem utan onödiga gifter!

 • Karin
  5 oktober, 2015 at 20:20

  Wow vilken tävling! Har nyligen plastbantat köket, barngrejer och under ett par år bytt ut alla badrums- och städprodukter. Dock tycker jag att det är svårt med matlådor, så detta hade passat mig utmärkt. Och att få testa och rekommendera!!

 • Kerstin
  5 oktober, 2015 at 20:11

  1 – Jag blir mormor för första gången i december! Vore toppen att förvara mat i giftfria förvaringskärl till den lilla när hon/han är här på besök sen. Äter redan så mycket ekologiskt som möjligt och vill ju inte förstöra det genom förvaring i plastlådor som avger gifter.
  2 – Självklart!

 • Ellen
  5 oktober, 2015 at 19:47

  Åh, tänk om jag kunde vinna dem! Har börjat plastbanta men som fattig student så har jag inte riktigt råd att ta det i takten jag vill- det här skulle vara en stor hjälp. Jag drömmer om att bli gravid om ett par år och det knyter sig i mage varje gång jag tänker på gifterna i min kropp. Vill verkligen försöka skapa en giftfriare första boning för den lilla knodd som jag hoppas på!

 • Irén Lajko
  5 oktober, 2015 at 19:46

  Jag vill undvika det som sägs vara giftigt och farligt för vår hälsa och miljön. Idag är det svår, för vad som är bra just nu är inte det i morgon. Sunt förnuft är det som jag försöker att tillämpa. Lagom och lite av allt när det gäller mat. Bort med vitt mjöl och socker och ekologisk så mycket som möjligt. Skönhet o hälsa: då gör jag min deo och lukta-gott-på-kroppen själv ifrån vårt köksskafferi. Matlådorna mina är av glas, kan lätt krossas och är lite tyngre, men plasten vill jag helst inte använda. Förvaringslådorna av stål skulle passa mig så fint. //Irre

 • Vanessa
  5 oktober, 2015 at 18:30

  Jag har nyligen diagnostiserats med IBS och har därför blivit ordinerad att äta enligt Fodmap. Detta innebär att jag får laga all mat från grunden, vilket har medfört ett ökat behov av matlådor! Jag har ägnat hela detta året åt att fasa ut onödiga kemikalier och plastbanta i mitt hem. Att få vinna dessa giftfria matlådor skulle därför vara en mycket uppskattad morot för att orka hålla igång min nya livsstil!

 • Jenny
  5 oktober, 2015 at 18:22

  Vilken bra tävling! Jag har precis börjat plugga och har då också börjat ha med matlåda till skolan varje dag. Tyvärr så finns inte tallrikar i skolan så man micrar sin låda och äter direkt ur den och det känns inte så bra direkt! Så denna tävling skulle jag gärna vilja vinna! (Önskar jag kunde vinna lådor till hela min klass!!) :-)

 • Marianne Andersson
  5 oktober, 2015 at 18:00

  Åhh vill gärna vinna setet!! Försöker att undvika plastprodukter och funderade just på runda burkar. Skulle bli så glad om jag vann✌️

 • Therése
  5 oktober, 2015 at 17:46

  Ju mer jag börjar se över vårt hem och vpr livsstil desto mer ser jag som man kan förbättra.
  Med två döttrar och en hormonkrånglande kropp mitt i livet så har jag läst på bl a kring xenoöstrogener som påverkar våra hormonsystem. Dessa finns i plast, hudvård…ja det mesta och ju bättre och renare produkter desto färre xenoöstrogener får man i sig. Vill göra vad jag kan för att våra döttrars kroppar ska få utvecklas ifred utan så mycket påverkan utifrån…
  Dessa matlådor skulle bli ett fint tillskott i vår giftminimering av vårt hem…
  2) Gillar båda
  Hoppas på tur!
  Mvh Therése

 • Sarah
  5 oktober, 2015 at 17:24

  Vi är väldigt noga med att undvika plast hemma och till våra egna barn, vi hjälper även en nyanländ familj på två unga vuxna och deras 1årige son, försöker göra så mycket vi kan med att köpa Mat, blöjor, kläder osv, de lever idag månad till månad i en etta, och vet aldrig när de ska behöva flytta.. De har nöstan inga saker alls, bara det som vi gett dom och sånt jag fått ifrån vänner och familj som vill hjälpa familjen. Detta hade varit jätte roligt att ge till familjen som fått ärva mängder med plast saker, mycket är gammalt och slitet, det gör ont i mig att se tex deras lille kille äta mat som förvarats i gamla glasslådor osv..

 • Elin i Habo
  5 oktober, 2015 at 17:08

  Jag är en 20-årig tjej från Habo som pluggar keramik och gillar att vara kreativ. Jag bor fortfarande hemma bland föräldrar o syskon, men så kommer det ju inte alltid vara. I källaren har jag börjat spara lite “bra att ha grejer” till dagen då jag flyttar. Matförvaringslådorna hade varit ett väldigt fint & bra tillskott till min samling! När man är student är ju matlådor en viktig del av vardagen och att ha giftfria sådana hade varit toppen! De är ju dessutom väldigt fina!

 • { Rania Maria Photography }
  5 oktober, 2015 at 16:52

  Ett steg vi tagit mot att leva mer hållbart och ekonomiskt är att laga all mat från grunden och göra mycket matlådor. Vi plockar även mer ute i naturen som vi fryser in. Men tyvärr har vi fortfarande mycket plastlådor som vi förvarar mat, bär och sylt i, då processen att byta ut dem tills man har tillräckligt många lådor i ett bättre material är kostsam och tar sin lilla tid. Att få lite hjälp på traven i form av dessa fina lådor vore verkligen toppen! De verkar perfekta för sambon att ha med mat till jobbet i :)

 • Louise
  5 oktober, 2015 at 16:28

  för mig är det viktigt att göra vad jag kan för att ge mina barn en vardag med mindre gifter. Då jag liksom många har ett hem byggt på okunskap kostar det en hel del att byta ut och ersätta och plånboken tillåter det inte i den takt jag önskar. Därför hade dessa förvaringslådor varit ett tacksamt tillskott i vår familj.

 • Madeleine
  5 oktober, 2015 at 16:25

  Åh vilket toppenpris. Om jag vann skulle jag ge det till min mamma som efter tjat från mig sen 2007 (då jag började tvinga henne sopsortera. Köpte egna burkar, markerade upp och blev helt galen när nån la i fel. Knäpp tonårsrevolt jag hade) helvänt och blivit en miljökämpe hon med. Och det vill jag fira henne med några fina miljömedvetna presenter. Plus det skulle passa henne då hon är skogsmulle nummer ett och bra och tåliga matlådor är ett måste.

 • Alexandra
  5 oktober, 2015 at 16:24

  Ååå så fint pris! Jag ska nu börja jobba igen efter mammaledigheten och dessa skulle motivera starkt för att ta med lunch. Aldrig roligt att använda någon gammal glasslåda eller liknande som dessutom innehåller både gift och annat. Dessa fina matlådor skulle både sambon och jag tycka väldigt mycket om.

  Kram

 • anneliesblomsterochbakverk
  5 oktober, 2015 at 16:14

  Vilken bra tävling och vilket bra tips, kände inte till Medvetna Presenter innan (gillar nu även dem på FB). Vi har precis fortsatt vår miljöresa hemma genom att gå igenom allt i köket. Ut med teflon, in med gjutjärn. Ut med plast, in med trä. Och så vidare. När det gäller matlådor har vi spanat på sådana i glas men det har känts lite opraktiskt. Det här vore ju därför en riktigt bra vinst!

 • Camilla
  5 oktober, 2015 at 16:01

  1) Åh vilken fin vinst! Jag har med mig matlåda till jobbet varje dag, försöker verkligen ta hand om rester från gårdagens middag. Att få ta med mig maten i en sån fin och dessutom giftfri burk hade gett ett ny energi till detta eviga matlåde-bärande. :)

  2) Japp. :)

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!