Menu
Hudvård / Make up / Skönhet

Från röd känslig hy till normal hy med svenskt naturligt vårdande mineralsmink.

Jag har alltid haft känslig hy men efter jag blivit mamma blev det värre. Ofta var jag röd i ansiktet, framförallt på kinderna och hakan. Jag märkte att det blev värre när jag var stressad eller åt kryddstark mat. Jag tror jag fick någon mild form av Rosacea – som är vanligt bland kvinnor och utvecklas i 30+ åldern.
Testade många olika saker. Krämer och puder som ska motverka röd hy och Rosacea. Men inget hjälpte bra.

Så gick jag över till giftfri och ekologisk hudvård. Jag bytte ut allt. Efter några månader var min röda och känsliga hy borta. Och jag behöver inte alla de där dyra specialkrämerna. Idag märker jag bara av det i extremt sällsynta fall när jag är stressad och då är det i mycket mildare form än förut.

tikei mineralsmink by Charlotta Lingwall

Mineralpuder är lösningen för min hy. Så småningom bytte jag ut allt smink till mineralsmink dessutom.
Det vårdar din hy, är naturligt (100% mineraler), veganvänligt, innehåller inga kemikalier och är ej djurtestat.

Nu använder jag uteslutande TiKei Mineralsmink. Ett svenskt företag (som finns i min hemstad Helsingborg) som tillverkar allt smink själva. Utan mellanhänder. Man beställer direkt på nätet med fri frakt. (går att beställa prover på ALLT smink för 10 kr/prov så du kan testa hemma så du får rätt nyans)
TiKei Mineralsmink är en serie helt unika, svensktillverkade produkter. De har själv tagit fram dem och TiKei tillverkar dem själv, efter recept som dem själva har tagit fram.

Deras formula är helt unik och ger precis lagom lyster, samtidigt som den täcker bra och är bra för huden!
Produkterna innehåller inga kemikalier eller konserveringsmedel och inget som skadar huden. Hela deras mineralsminkserie är gjord av 100% mineraler. Läs mer om TiKei’s Mineralsmink här.

Vad jag mer använder för hudvårdsprodukter som hjälpt till att läka min känsliga röda hy kommer i ett senare inlägg.

Foto: Charlotta Lingwall
OBS! Detta är inte ett sponsrat inlägg utan jag skriver enbart efter mina egna upplevelser och rekommenderar varmt efter att ha använt produkterna själv under en lång tid.

8 Comments

 • Suzette
  10 november, 2016 at 12:11

  Använder också Tikei. Vilken hudkräm använder du? Tycker din beskrivning av hyn stämmer ganska bra med min. Finns det ett inlägg om detta?

  Reply
 • Hanna
  28 april, 2015 at 16:38

  Tack för tipset! Detta ska jag verkligen testa. Jag ser också med spänning fram emot inlägget med dina tips på hudvårdsprodukter eftersom jag själv har problem med röda kinder.

  Reply
 • Helle
  13 april, 2015 at 12:55

  Tack för tipset! Jag har beställt ett provkit nu efter att ha läst igenom alla positiva omdömen på deras sida. Många som har aknehud (liksom jag) som skrivit väldigt bra om produkterna. Och bra priser! Håller tummarna att det passar mig, då blir det storhandling! ;-)

  Reply
  • Charlotta
   13 april, 2015 at 14:00

   Ja, jag har hört att om man har problemhy ska de vara bra. Speciellt om man har acne. Hoppas det funkar lika bra för dig som det gjort för oss andra. :)

   Reply
 • Madde - Dagarna.nu
  11 april, 2015 at 11:26

  Jag har använt TiKei i flera år och vill inte testa något annat.
  Naturligt smink som ser naturligt ut på huden.

  Reply
  • Charlotta
   13 april, 2015 at 13:59

   Ja, visst är det helt underbart?! Känns inte som att man har smink på sig. Mer att det är vårdande liksom.

   Reply
 • Gabby
  10 april, 2015 at 23:13

  Tack för tipset! Superbra med lokalt smink ju! Men jag har en fråga, som speciellt kanske handlar om deras foundation, är deras förpackningar i plast?

  Reply
  • Charlotta
   13 april, 2015 at 13:59

   Ja, de produkter jag använder är förpackningarna i plast.

   Reply

Leave a Reply