Menu
Gifter i vardagen / Kläder & skor / Livsstil / Shopping

Sustainable fashion med Emma Elwin och Gina Tricot

Emma Elwin & Gina Tricot
Emma Elwin & Gina Tricotemma2

Fler och fler modeföretag satsar på trendiga kollektioner i bambu, lyocell, ekologisk bomull och återvunna material. Och det är ju helt fantastiskt. Det har länge varit svårt att få tag på något mer spännande än basplagg men nu händer det grejer!

Emma Elwin ( Make it last ) stylar nu för Gina Tricot med en underbar kollektion. Bland annat är ekologisk bomull och Tencel hållbara material som använts. HÄR kan du shoppa hållbara plagg, läsa intervjun med Emma, få ta del av Emmas tankar om framtidens material och hur du bygger upp en bra hållbar garderob. Hennes bästa tips är att satsa på en hållbar basgarderob, köpa trendiga plagg vintage och köpa plagg som du vet att du kommer använda länge. Plagg som fungerar oavsett trender.

Gina Tricot har också en väldigt bra sida där du kan läsa om julgranar som blir kläder, hållbarhetsredovisning, blogg med fokus på miljö och en massa annat man kan vilja veta om tillverkningen i andra länder.

 

Ni som läser, vart hittar ni era bästa ekoplagg? Hur tänker ni med ekologiska material? Dyker det upp många frågor? Personligen så är jag väldigt nyfiken på material som kommer från växtriket. Jag tycker att det är helt otroligt att man kan göra en supermjuk topp av ett så hårt material som bambu. Bambu liksom? Materialet som de använder till byggnadsställningar  i Hong kong.

Foto och film: Gina Tricot

 

1 Comment

  • Madeleine
    24 april, 2015 at 15:56

    Jag gör mina bästa köp secondhand. Men utöver det måste jag säga att butiker som Ecosphere och Miljöklon för kläder och Skråmträsksko, Docksta och Kero för att köpa skor. Och People Tree. Köper av dem varje gång jag är i London

    Reply

Leave a Reply