Menu
Gifter i vardagen / Kläder & skor / Livsstil / Shopping / Träning

Stallviken, organic sports

Stallviken

Fräsch, avskalat och vackert. Stallviken bygger på etik, passion och engagemang. Och är två sportintresserade syskons dröm om trendiga och snygga sportkläder som produceras etiskt och hållbart.

Ekologisk GOTS (Global Organic Textile Standard)-certifierad bomull används så långt det är möjligt och man strävar efter att minska fotavtrycken i produktionsteknik och material.

Den konventionella bomullsodlingen kräver enorma mängder kemikalier för produktionen, de använder en fjärdedel av världens insektsmedel och  en tiondel av världens bekämpningsmedel. Även andra organismer än skadedjuren blir skadade av gifterna som sprids vidare i näringskedjor och mycket av den bomull som används för textilindustrin har sannolikt bidragit till förgiftning av människor och miljö i några av världens mest utsatta områden. Bomullsarbetarna får åkommor som huvudvärk, illamående, svimningar och svåra allergier.
Ekologisk bomull odlas utan gödningsmedel och bekämpningsmedel . Man använder produktionsmetoder och material som har låg påverkan på miljön och man återsår för att behålla jordens bördighet, vilket också innebär att man minskar användningen av gifter och bekämpningsmedel, och istället främjar den biologiska mångfalden. GOTS-certifieringen innebär att plagget är tillverkat av ekologiska naturfiber och den garanterar också bra arbetsförhållanden och att mänskliga rättigheter följs.

Läs mer om storyn bakom Stallviken och se deras sortiment av sportkläder här!

Bild: Stallviken.com

No Comments

    Leave a Reply