Menu
Barn / Leksaker / Pyssel & utflykter

Skrotrobotar

Robotar är fascinationen här hemma. Fullt begripligt, det är ju spännande och nåt som man vill veta mer om.

Det ritas en hel del robotar. Men det vore ju roligare att bygga en. Så en dag gjorde vi det. Skrotrobotar. Vi gick på jakt efter delar i garaget och i återvinningen. Det fanns hur mycket som helst skulle det visa sig. Jag glömde att ta bilder under byggets gång men vi använde en gammal leksaksbil som vi skruvade sönder – också kul och lärorikt att se hur den såg ut inuti, toarullar, plastskräp och elskrot. Limpistol är smidigaste sättet att montera. Sen på med färg bara.

Fjädrar blir roligt hår. Knappar och kapsyler, kretskort och sladdar är perfekta byggstenar.

Sen var det ju det där med att det vore kul om robotarna kund röra sig också. Vi har tagit det där med robotarna till en ny nivå nu faktiskt som jag tänkte visa en annan dag. Skrotrobotarna kan dock rekommenderas för alla åldrar. Kul återvinnings-pyssel som blir en leksak eller bara rolig prydnad.

2 Comments

 • Händelsevis
  21 januari, 2018 at 00:27

  Jättefina robotar! Men hur ser ni på att leka med elektronikskrot? Sånt brukar ju vara sprayat med flamskyddsmedel för att brinna dåligt om olyckan skulle vara framme.

  Reply
  • Ulrika
   21 januari, 2018 at 11:36

   I detta fallet tyckte jag att lusten att lära och skapa övervägde. Men såklart är elektronikskrot inget att rekommendera som leksak. Dessa står inte där barnen sover.

   Reply

Leave a Reply