Menu
Hemmet / Inredning / Livsstil / Trädgård

Skapa vårkänsla inomhus – ta in grenar från träd och buskar

thinkorganic3
thinkorganic5
thinkorganic6

Nu är en perfekt tid att ta in grenar från buskar och träd. Ta in forsythia, syrén, magnolia, grenar från äpple- och körsbärsträd m.m. Eftersom vi har så mycket syrén på tomten brukar jag ta in det. Bilderna ovan visar hur det såg ut precis när jag tagit in det, sedan att det börjar komma gröna blad och tillslut stora vita blommor.

Hur gör man då för att få det att blomma inomhus? Ett tips är att skära långa djupa snitt på grenarna, placera dem i mycket varmt vatten. Grenarna ska alltså stå djupt ner i vatten och byt vatten ofta. Jag brukar ställa grenarna ljust, gärna fönsterläge.

Lycka till, hoppas att ni får lite vårkänsla inomhus om några veckor.

Foto: Charlotta Lingwall

3 Comments

 • Karin
  23 februari, 2016 at 22:20

  Det här ska jag definitivt göra så snart som möjligt. Det ser ju så vackert ut med grönt i fönstren, kram.

  Reply
 • Louise Stigell
  22 februari, 2016 at 13:49

  Tack för tips och råd! Precis detta jag är sugen på att göra nu. Ska bara bege mig ut och se om jag hittar några fina grenar… =)

  Reply
  • Charlotta
   23 februari, 2016 at 10:38

   Hej! Vad kul att vi inspirerade! :)

   Reply

Leave a Reply